Κόσμος|12.11.2021 17:40

Ερντογάν: Ελπίζουμε ο ήλιος να αρχίσει να ανατέλλει ξανά από την Ανατολία

Μαρία Ζαχαράκη

Έναν νέο τουρκικό κόσμο οραματίζεται ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος την Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου, συγκέντρωσε στα Πριγκηπόννησα της Κωνσταντινούπολης τους ηγέτες όλων των τουρκικών εθνών για να εγκαθιδρύσουν τον Οργανισμό των Τουρκικών Κρατών, όπως ονομάστηκε, με ηγέτη τον ίδιο τον Ερντογάν. Σκοπός της Άγκυρας να ενισχύσει τις συμμαχίες της με άλλα κράτη τουρκικής εθνικότητας.

«Με το νέο μας όνομα και τη δομή, τον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών, θα ριζώσουμε, θα αναπτυχθούμε, θα ενισχυθούμε και θα ανθίσουμε πιο γρήγορα και με επιμονή από εδώ και πέρα. Ας ελπίσουμε ότι θα έρθει η στιγμή που ο ήλιος θα αρχίσει να ανατέλλει ξανά από την Ανατολία», είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι «ο Οργανισμός Τουρκικών Κρατών είναι πολύ περισσότερο από μια απλή σύμπραξη οικονομικών συμφερόντων, είναι μια μεγάλη ένωση καρδιών».

Έκκληση ένταξης και του ψευδοκράτους

Ο Ταγίπ Ερντογάν απηύθυνε επίσης έκκληση να ενταχθεί σύντομα και το ψευδοκράτος στον Οργανισμό, «προκειμένου να εμπλουτίσουμε ακόμη περισσότερο την οικογενειακή μας φωτογραφία», όπως είπε.

«Βασίζομαι στην πολύτιμη υποστήριξή σας για την έξοδο από την απομόνωση και την άρση του εμπάργκο, το οποίο υφίστανται οι Τουρκοκύπριοι, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του τουρκικού κόσμου», συμπλήρωσε.

ΤουρκοκύπριοιΨευδοκράτοςΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν