ISS: Οι Ρώσοι κοσμοναύτες εντόπισαν τη διαρροή οξυγόνου στον διαστημικό σταθμό
NewsroomΟι κοσμοναύτες Αντόν Σκάπλεροφ και Πιότρ Ντουμπρόφ, που βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), εντόπισαν το πιθανό τελευταίο σημείο διαρροής οξυγόνου στον ενδιάμεσο θάλαμο της κάψουλας Zvezda στον ISS, ανακοίνωσε η ρωσική υπηρεσία Διαστήματος Roskosmos.
Όπως διευκρίνισε η Roskosmos, τα μέσα για την αποκατάσταση της διαρροής θα σταλούν με το επόμενο διαστημόπλοιο Progress. «Μετά από αυτό οι κοσμοναύτες θα προχωρήσουν στην τελική επισκευή της διαρροής» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Roskosmos.
Νωρίτερα, ο γενικός διευθυντής της Roskosmos Ντμίτρι Ρογκόζιν, κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχε με το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, είχε αναφέρει ότι οι κοσμοναύτες τους επισήμαναν ότι εντόπισαν μερικά προβλήματα και γνωρίζουν πώς να τα αντιμετωπίσουν.
Τον Μάρτιο οι κοσμοναύτες Σεργκέι Ρίζικοφ και Σεργκέι Κουντ-Σβερτσκόφ είχαν πραγματοποιήσει επισκευαστικές εργασίες στον θάλαμο της κάψουλας Zvezda όπου εντόπισαν μια ρωγμή και κάποια σημεία διαρροής. Όλες οι εργασίες αποκατάστασης έγιναν και σε συνεργασία της ομάδας της επιχειρησιακής ομάδας διαχείρισης του ρωσικού τμήματος του ISS με τους ειδικούς της NASA.
Στα μέσα Απριλίου ο κοσμοναύτης Ιβάν Βάγκνερ είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι η διαρροή οξυγόνου μειώθηκε τρεις φορές μετά το ερμητικό κλείσιμο της ρωγμής που είχε εντοπισθεί.
- Ανατροπές, πισωγυρίσματα και λάθη στη διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών - Η οργή των συγγενών και η αγωνία για το πόρισμα του ΕΜΠ
- Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό: Τα πρόσωπα των δύσκολων αποστολών, οι αμετακίνητοι και οι ασκήσεις ισορροπίας
- Καταγγελία για ρατσιστικά σχόλια από καθηγητή της Νομικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο
- Οι αλιείς εκπέμπουν SOS: Δεμένα στα λιμάνια τα αλιευτικά σκάφη εξαιτίας έλλειψης πληρωμάτων