Κόσμος|03.01.2022 07:50

Το φάντασμα του Αλ Καπόνε πάνω από την πόλη: Τι τρομάζει περισσότερο κι από τον κορονοϊό στο Σικάγο

Newsroom

Το Σικάγο Ξανά στην επικαιρότητα για αρνητικούς λόγους. Διαβάζουμε συχνά για τις επικίνδυνες πόλεις του πλανήτη, που αν ζεις σ’ αυτές είναι σαν να σεργιανίζεις αγκαζέ με τον θάνατο…
Και έχουμε ακούσει ή διαβάσει για την Τιχουάνα του Μεξικό, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας της Κεντρικής Αμερικής, όπου κάθε μέρα δολοφονούνται κατά μέσο όρο 7 άνθρωποι.

Ποιος κορονοϊός και ποια μετάλλαξη Όμικρον; Εκεί γίνεται γενοκτονία. Όμως πέρα από την πόλη όπου συγκρούονται τα καρτέλ των ναρκεμπόρων, όπου οι συμμορίες βρίσκονται σε συνεχή πόλεμο και ο θάνατος είναι συνήθης καθημερινότητα, μια έρευνα, που έρχεται στη δημοσιότητα με την ανατολή του 2022, μας δείχνει ότι ο θρύλος των πόλεων που κυριαρχούν από τις αρχές του 20ου αιώνα ο θάνατος και η βία, η πόλη που έζησε όσο καμιά άλλη τις… παρενέργειες της Ποτοαπαγόρευση και τους γκάνγκστερ, η πόλη που έδρασε ο διαβόητος Αλ Καπόνε, παραμένει ακόμα η πόλη του θανάτου. Και δεν είναι άλλη από το Σικάγο!

797 δολοφονίες μέσα σε ένα χρόνο!

Το 2021, λοιπόν, το Σικάγο έζησε την πιο θανατηφόρα χρονιά των τελευταίων 25 χρόνων, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία. Σχεδόν 800 ανθρωποκτονίες καταγράφηκαν και πάνω από 3.500 πυροβολισμοί ακούστηκαν στην πόλη πέρυσι και ενώ οι Αρχές αγωνίζονται να περιορίσουν το έγκλημα και τη βία.

Το Σικάγο κατέγραψε 797 ανθρωποκτονίες το 2021 – τις περισσότερες από το 1996. Σύμφωνα με το πρακτορείο Assosiated Press ο αριθμός των νεκρών από δολοφονίες το 2021, ήταν κατά 25 υψηλότερος από το 2020 και κατά 299 από το 2019.
Οι πυροβολισμοί που ακούστηκαν σημείωσαν επίσης σημαντική αύξηση το 2021, με την πόλη του Αλ Καπόνε να καταγράφει 3.561 περιστατικά, 300 περισσότερα από ό,τι το προηγούμενο έτος, ενώ 75 αστυνομικοί του Σικάγο πυροβολήθηκαν κατά την άσκηση του καθήκοντός τους.
Το Σικάγο κατέγραψε περισσότερες ανθρωποκτονίες το 2021 από οποιαδήποτε άλλη πόλη των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων και της κατά πολύ μεγαλύτερης Νέας Υόρκης, αλλά και του Λος Άντζελες. Η πλειονότητα των θυμάτων πυροβολήθηκε εν μέσω του πολέμου των συμμοριών, σύμφωνα με τον αξιωματούχο της αστυνομίας του Σικάγο, Ντέιβιντ Μπράουν: «Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτή ήταν μια δύσκολη χρονιά εδώ στην πόλη του Σικάγο», είπε ο Μπράουν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αυτή την εβδομάδα, προσθέτοντας ότι «πάρα πολλές οικογένειες αναστατώνονται από την απώλεια μελών τους και φίλων, λόγω της παράλογης και ανεξέλεγκτης βίας. .»
Υπήρξαν μάλιστα έντονες κατηγορίες εναντίον της τοπικής Αρχής της πόλης ότι δεν έκανε αρκετά για να περιορίσει το συνεχιζόμενο κύμα εγκληματικότητας. Η δήμαρχος του Σικάγο μάλιστα, η Λόρι Λάιτφουτ έχει κατηγορηθεί ότι: «Μετέτρεψε το Σικάγο σε ζώνη θανάτου».

Πλούσια αιματοβαμμένη ιστορία

Kι αν η Καμπούλ, το Μογκαντίσου και το Χαλέπι είναι οι τρεις πιο επικίνδυνες πόλεις για έναν τουρίστα, το Σικάγο παραμένει η πιο επικίνδυνη πόλη του Δυτικού κόσμου όχι μόνο για τους επισκέπτες, αλλά κυρίως για τους κατοίκους του. Δεν το λέμε εμείς, οι αριθμοί το αποκαλύπτουν.
Το Σικάγο έχει σήμερα 2.746.388 κατοίκους και η ιστορία της μόνο με αίμα είναι γραμμένη: Στη δεκαετία του ‘20 έδρασαν γκάνγκστερ, συμπεριλαμβανομένων των Αλ Καπόνε, Ντίον Ο’Μπάνιον, Μπαγκς Μόραν και Τόνι Ακάρντο.

Το Σικάγο ήταν η πόλη όπου έγινε η διαβόητη Σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου, το 1929, όταν ο Αλ Καπόνε έστειλε τους άνδρες του για να εξοντώσουν μέλη μιας αντίπαλης συμμορίας, της North Side, με επικεφαλής τον Μπαγκς Μόραν.

ΣικάγοΗΠΑανθρωποκτονίεςειδήσεις τώραβίαδολοφονίες