Κόσμος|30.01.2022 20:56

Κορονοϊός: Αρνητές έφτιαξαν τον δικό τους «παράδεισο» στην Παραγουάη – Και ο πληθυσμός αυξάνεται

Newsroom

El Paraiso Verde ή αλλιώς ο Πράσινος Παράδεισος ονομάζεται μια περιφραγμένη κοινότητα 4.000 στρεμμάτων σε μια από τις φτωχότερες περιοχές της Παραγουάης που όμως το τελευταίο διάστημα τείνει να λάβει νέα χαρακτηριστικά. Κι αυτό γιατί ο πληθυσμός της -που αποτελείται κυρίως από Γερμανούς, Αυστριακούς και Ελβετούς μετανάστες- θα αυξηθεί από 150 σε 3.000, σύμφωνα με τους δημιουργούς του χώρου.

Ακόμα όμως ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που συνδέεται με τους κάτοικους της περιοχής είναι πως φαίνεται να καταφεύγουν σε αυτή μεταξύ άλλων και άτομα που τάσσονται κατά των εμβολιασμών. Δεν είναι τυχαίο πως μετά την εμφάνιση της πανδημίας ο πληθυσμός έχει κινηθεί ανοδικά.

Ένας Γερμανός πολίτης που ζει κοντά και που συναλλάσσεται με την κοινότητα σημείωσε πως η αύξηση που καταγράφεται σχετίζεται με τις θεωρίες συνωμοσίας αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού. Είπε ταυτόχρονα πως οι προσαρμοστικοί νόμοι της Παραγουάης για τη μετανάστευση έχουν αποδειχθεί ελκυστικοί για τους Γερμανούς που θέλουν να «ξεφύγουν από τη μήτρα» και το «βαθύ κράτος» που υπάρχει εκεί.

«Έρχονται και πολλοί ηλικιωμένοι εδώ. Καταλαβαίνουν ότι πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν σε γηροκομεία και προτιμούν να είναι εδώ και να έχουν παρέα», τόνισε ο Γερμανός ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Και οι άλλοι, στα 40 τους, προσπαθούν να φέρουν τα παιδιά τους εδώ για να ξεφύγουν», πρόσθεσε.

Στο κανάλι του στο YouTube, το Paraiso Verde μοιράζεται βίντεο που χαρακτηρίζουν την πανδημία, που έχει σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους, ανύπαρκτη, προωθώντας ψευδείς, επικίνδυνες και τρομακτικές θεραπείες για τον κορονοϊό, ενώ παράλληλα διαφημίζουν την Παραγουάη σαν τόπο περιορισμού των μέτρων.

Ακόμα κι όταν καταγράφηκαν τα υψηλότερα ποσοστά θανάτου από κορονοϊό στον κόσμο τον Ιούνιο του 2021, η αποικία έκανε πάρτι που ήταν κόντρα στους περιορισμούς της κυβέρνησης.

Στη Γερμανία τμήματα της κοινωνίας που ριζοσπαστικοποιήθηκαν μετά την προσφυγική κρίση του 2015 έχουν αποδειχθεί πρόσφορο έδαφος για την παραπληροφόρηση και τις θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την πανδημία. Το ακροδεξιό κόμμα Alternative fur Deutschland προσπάθησε να προσελκύσει κοινό υιοθετώντας ρητορική ενάντια στην καραντίνα, τις εντολές για τις μάσκες και τα εμβόλια.

Μια μικρή μειοψηφία των ανθρώπων αυτών αποφάσισε να πάει στο εξωτερικό, με τη Βουλγαρία να αποτελεί τον δεύτερο πιο δημοφιλή προορισμό για ανθρώπους με τέτοιες αντιλήψεις, σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian.

Κορονοϊόςαρνητές της επιδημίαςειδήσεις τώραΠαραγουάηεμβόλια