Κόσμος|11.02.2022 13:31

Βρετανία: Κοπέλα με σπάνιο σύνδρομο στομάχου ζυγίζει 20 κιλά

Newsroom

Έναν εφιάλτη ζει 36χρονη γυναίκα από το Τρούρο της Κορνουάλης της Βρετανίας. Πρόκειται για τη Νικολέτ Μπέικερ η οποία εσφαλμένα διαγνώστηκε με νευρική ανορεξία, ωστόσο μετά από χρόνια έμαθε ότι πάσχει από σοβαρή διαταραχή του στομάχου. Η διαταραχή της είναι τόσο σοβαρή που ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει να πεθάνει. Ήδη, σύμφωνα με τη Dailymail η κοπέλα ζυγίζει περί τα 20 κιλά.

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα οι πόνοι στο στομάχι ξεκίνησαν από όταν η Νικολέτ ήταν τεσσάρων ετών. Εκείνη την περίοδο ξεκίνησε να μην τρώει. Οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η 36χρονη πάσχει από νευρική ανορεξία με αποτέλεσμα για πάνω από είκοσι χρόνια να την υποβάλλουν σε θεραπείες που επιδείνωναν την κατάσταση της υγείας της. Οι θεραπείες στις οποίες υποβλήθηκε περιλάμβαν αναγκαστική σίτιση και επισκέψεις σε εξειδικευμένα κέντρα για πολύμηνη νοσηλεία.

Όλα άλλαξαν το 2015

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 2015 ώστε η γυναίκα έμαθε ότι πάσχει από το σύνδρομο της άνω μεσεντερίου αρτηρίας. Πρόκειται για μια σπάνια διαταραχή που προκαλείται από τη συμπίεση του τρίτου τμήματος του δωδεκαδακτύλου από τη συγκεκριμένη αρτηρία. Η εν λόγω πάθηση είναι εξαιρετικά σπάνια και προσβάλει έναν στους εκατό χιλιάδες ανθρώπους. Παράλληλα προκαλεί οξύτατους πόνους και ναυτία αμέσως μετά την κατανάλωση φαγητού.

Το πρόβλημα είναι πως οι γιατροί του βρετανικού συστήματος υγείας δεν εγκρίνουν τη χειρουργική επέμβαση επειδή η 36χρονη γυναίκα είναι λιποβαρής. Το μόνο που μπορούν να της προσφέρουν είναι μία παρηγορητική θεραπεία που πάντως δεν μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη ζωή της.

Η Νικολέτ Μπρέκετ μπορεί να σωθεί εάν μεταβεί στη Γερμανία που υπάρχει ένα εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο. Ωστόσο, το κόστος της χειρουργικής επέμβασης είναι τεράστιο καθώς ανέρχεται σε 80.000 λίρες. Προκειμένου να χρηματοδοτήσει την επέμβαση η κοπέλα δημιούργησε προφίλ στην ιστοσελίδα «gofundme.com» μέσω του οποίου από την αρχή του 2022 έως και σήμερα συγκεντρώθηκαν 95.000 λίρες από δωρεές που έκαναν πάνω από 4.000 άνθρωποι.

ειδήσεις τώραΒρετανίανευρική ανορεξία