Κόσμος | 24.02.2022 18:00

Πόλεμος σε Ουκρανία: Νέο διάγγελμα Μπάιντεν στις 19:30 - Θα ανακοινώσει κυρώσεις

Newsroom

Η ώρα των αυστηρών κυρώσεων στην Ρωσία φαίνεται πως έφτασε, καθώς στις 19:30 ώρα Ελλάδος, (12:30 ώρα Ουάσινγκτον) ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα απευθύνει διάγγελμα στον αμερικανικό λαό για «την απρόκλητη και αδικαιολόγητη επίθεση στην Ουκρανία από τη Ρωσία», όπως ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Ο Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει την απάντηση των ΗΠΑ στην ρωσική εισβολή. Η Ουάσινγκτον έχει προειδοποιήσει ότι θα επιβάλει βαριές κυρώσεις στη ρωσική οικονομία, σε συντονισμό με τις άλλες χώρες της G7.

Δείτε όλες τις εξελίξεις στο liveblog του ethnos.gr

Όπως μετέδωσε στο OPEN ο Μιχάλης Ιγνατίου, ο πρόεδρος θα μιλήσει για όλες τις εξελίξεις και όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι θα ανακοινώσει ένα άνευ προηγουμένου πακέτο οικονομικών κυρώσεων εναντίον της Μόσχας. Ακόμα μένει να φανεί αν οι κυρώσεις θα αφορούν και προσωπικά στον πρόεδρο Πούτιν.

Νωρίτερα ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έλαβε μέρος στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας και έμεινε εκεί για μία ώρα καθώς ο έπρεπε να λάβει μέρος στην τηλεδιάσκεψη των G7, όμως το συμβούλιο συνέχισε με επικεφαλής την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις.

Από πλευράς ΗΠΑ στην τηλεδιάσκεψη των G7 συμμετέχουν τόσο ο υπουργός Εξωτερικών όσο και ο υπουργός Οικονομικών ενώ αποκλειστικό θέμα των συζητήσεων είναι το ουκρανικό και οι επικείμενες κυρώσεις προς τη Μόσχα. Παρακολουθείστε όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του OPEN στην Ουάσινγκτον Μιχάλης Ιγνατίου.

ΟυκρανίαΤζο ΜπάιντενπόλεμοςΗΠΑειδήσεις τώραΡωσία