Κόσμος|25.02.2022 08:27

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Δεν θέλω να πεθάνω» - Το κλάμα ενός παιδιού μετά τη ρωσική εισβολή

Newsroom

Εικόνες που προκαλούν ρίγη ακόμα και στους πιο σκληρούς μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Χιλιάδες άνθρωποι βιώνουν τον εφιάλτη του πολέμου και της αγωνίας για την επόμενη ημέρα. Μικρά παιδιά αλλά και ηλικιωμένοι βρίσκονται σε απόγνωση και κάνουν έκκληση για ειρήνη υπό τον φόβο του θανάτου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που μεταδίδει το Bloomberg και δείχνει ένα παιδάκι από την Ουκρανία με δάκρυα στα μάτια να λέει: «Δεν θέλω να πεθάνω».

Σε άλλο βίντεο από τη Μαριούπολη μία γυναίκα δεν ξέρει προς τα πού να πάει για να σωθεί. «Πού να πάω; Πείτε μου, πού να τρέξω», λέει με το φόβο ζωγραφισμένο στα μάτια της.

Οι νέες κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Μόσχας 

Νέο γύρο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας με φόντο τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση έπειτα από τη Σύνοδο Κορυφής η οποία ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, μετά τη λήξη των εργασιών της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι «ο Πούτιν προσπάθησε να μας διαιρέσει, αλλά απέτυχε παταγωδώς. Είμαστε πιο ενωμένοι από ποτέ και αποφασισμένοι».

Δείτε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις από το Live blog του ethnos.gr

Το πακέτο κυρώσεων της ΕΕ που ανακοίνωσαν η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Σαρλ Μισέλ μετά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής:

  • Πρώτον, αυτό το πακέτο περιλαμβάνει οικονομικές κυρώσεις, που στοχεύουν το 70% της ρωσικής τραπεζικής αγοράς και βασικές κρατικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της άμυνας.
  • Δεύτερον, στοχεύουμε στον ενεργειακό τομέα, έναν βασικό οικονομικό τομέα που ωφελεί ιδιαίτερα το ρωσικό κράτος. Η απαγόρευση των εξαγωγών μας θα πλήξει τον τομέα του πετρελαίου καθιστώντας αδύνατη τη Ρωσία να αναβαθμίσει τα διυλιστήρια της.
  • Τρίτον: απαγορεύουμε την πώληση αεροσκαφών και εξοπλισμού σε ρωσικές αεροπορικές εταιρείες.
  • Τέταρτον, περιορίζουμε την πρόσβαση της Ρωσίας σε κρίσιμης σημασίας τεχνολογία, όπως ημιαγωγούς ή λογισμικό αιχμής. Τέλος: βίζες. Διπλωμάτες και συναφείς ομάδες και επιχειρηματίες δεν θα έχουν πλέον προνομιακή πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

κλάμαπαιδίπόλεμοςΡωσίαειδήσεις τώραΟυκρανία