Κόσμος|27.02.2022 14:00

Live blog πόλεμος Ουκρανία: Υπό ρωσικό κλοιό το Κίεβο – Μάχες στο Χάρκοβο – Όλες οι εξελίξεις

Newsroom

Διπλωματικός πυρετός επικρατεί την τελευταία ώρα ώστε Ουκρανία και Ρωσία να οδηγηθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να υπάρξει κατάπαυση του πυρός. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το πρακτορείο RIA Novosti μετέδωσε πως ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι συμφώνησε σε διαπραγματεύσεις αντιπροσώπων Ρωσίας – Ουκρανίας στο Γκομέλ στη Λευκορωσίας.

Είχε προηγηθεί επικοινωνία του Ζελένσκι με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο. 

Σε στρατιωτικό επίπεδο, το πρωί της Κυριακής,  στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας εισήλθαν στην πόλη Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας. Παράλληλα περικυκλώθηκαν ακόμη δυο μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας, ενώ συνεχιζόταν οι μάχες στο Κίεβο.

Δείτε πως μετέδωσε νωρίτερα το ethnos.gr τις εξελίξεις

Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι από την πλευρά του ανακοίνωσε επίσης πως η Ουκρανία θα προσφύγει στη Χάγη κατά της Ρωσίας για «χειραγώγηση του όρου “γενοκτονία”».

Σε διπλωματικό επίπεδο, ορθάνοιχτο παραμένει το ενδεχόμενο να κλείσει ο Ευρωπαϊκός εναέριος χώρος για τα ρωσικά αεροσκάφη, ενώ στις 19:00 ώρα Ελλάδος συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αποφασίσουν περαιτέρω κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Ανάμεσά τους θα βρίσκονται και αποβολή των ρωσικών τραπεζών από το διεθνές ενιαίο σύστημα πληρωμών, το επονομαζόμενο Swift.

Δείτε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στο live blog του ethnos.gr

ειδήσεις τώραπόλεμοςΟυκρανίαΡωσία