Κόσμος|01.03.2022 12:50

Πόλεμος στην Ουκρανία – Τουρκία: Συνομιλία Καλίν-Ουσάκοφ και Σάλιβαν

Μαρία Ζαχαράκη

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσάκοφ.

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, στην τηλεφωνική επικοινωνία Καλίν- Ουσάκοφ συζητήθηκε ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Στην τηλεφωνική συνομιλία τονίστηκε η σημασία της επιτυχούς ολοκλήρωσης των διπλωματικών πρωτοβουλιών και της επιτυχούς ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων για την κατάπαυση του πυρός για την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής και συμφωνήθηκε να αυξηθούν οι κοινές προσπάθειες για τον τερματισμό του περιβάλλοντος σύγκρουσης και έντασης όσο το δυνατόν συντομότερα.

Νωρίτερα, ανάλογη συνομιλία είχε ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν και με τον υπεύθυνο ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν. Επί τάπητος τέθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις και κυρίως ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας. Υπογραμμίστηκε ότι η Τουρκία στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την πολιτική ενότητα της Ουκρανίας. Συμφωνήθηκε να ενταθούν οι κοινές προσπάθειες για να τελεσφορήσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξάγονται μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσία και να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός.

Δείτε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στο live blog του ethnos.gr


ΟυκρανίαΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΡωσίαΙμπραχίμ Καλίνειδήσεις τώραπόλεμοςΚρεμλίνοΛευκός Οίκος