Κόσμος|22.03.2022 10:58

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικά πυρά σκάνε δίπλα στις ακτές της Οδησσού - Οι σειρήνες ηχούν συνεχώς

Newsroom

Στο στόχαστρο του ρωσικού στρατού φαίνεται πως μπαίνει για τα καλά πλέον η Οδησσός. Ήδη χθες Δευτέρα καταγράφηκαν στην πόλη - λιμάνι της νότιας Ουκρανίας οι πρώτοι ρωσικοί βομβαρδισμοί από δύο φρεγάτες που βρίσκονται στη Μαύρη Θάλασσα. Το OPEN έφερε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει πυρά να βάλλουν θαλάσσιο σημείο πολύ κοντά στις ακτές της πόλης.

Όπως μετέδωσε από την Οδησσό η απεσταλμένη του OPEN Γεωργία Λαγού, αρκετά κοντά στο σημείο που χτυπήθηκε υπάρχει ένας χώρος όπου οι Ουκρανοί αποθηκεύουν τον στρατιωτικό τους εξοπλισμό. Ο ήχος από τα πυρά πραγματικά κόβει την ανάσα.

Την Τρίτη, ο επικεφαλής του στρατού, Σεργκέι Μπρατσούκ υποστήριξε ότι πριν από λίγες ημέρες -χωρίς να προσδιορίζει ακριβώς το πότε- ειδικές δυνάμεις του ρωσικού στόλου επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν αμφίβια επίθεση στην πόλη. «Οποιοσδήποτε επιχειρήσει να επιτεθεί στην Οδησσό θα δει τον πάτο της θάλασσας.

Η Γεωργία Λαγού σημείωσε επίσης ότι οι σειρήνες ηχούν συνεχώς στην Οδησσό, οι κάτοικοι τη3ς οποίας φοβούνται μήπως περικυκλωθούν, όπως οι πολίτες της Μαριούπολης. «Κοιμηθήκαμε και ξυπνήσαμε με σειρήνες. Λίγο μετά τις 12 το βράδυ ήχησαν οι προειδοποιητικές σειρήνες και ο ήχος είχε μεγαλύτερη διάρκεια σε σχέση με τις προηγούμενες φορές. Ο ήχος ακουγόταν για περίπου 10 - 11 λεπτά ενώ ταυτόχρονα χτυπούσαν και οι καμπάνες. Όλοι σπεύσαμε στα καταφύγια και μετά από περίπου ένα τέταρτο ήρθε στα κινητά μας τηλέφωνα για λήξη συναγερμού».

Η απεσταλμένη του OPEN μίλησε και για τα αντιαεροπορικά πυρά που φωτίζουν τον ουρανό πάνω από την πόλη τη διάρκεια της νύχτας. «Το βράδυ είχαμε και αντιαεροπορικά πυρά και ακουγόντουσαν εκρήξεις ενώ ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί για ποιον λόγο βλέπαμε όλα αυτά τα τροχιοδεικτικά βλήματα να φωτίζουν τον ουρανό. Προφανώς, υπάρχουν πολλά ρωσικά drones και η ουκρανική αεράμυνα προσπαθεί να τα καταρρίψει ή να τα αναχαιτίσει».

Την ίδια στιγμή στη Μαριούπολη η κατάσταση παραμένει τραγική για τους κατοίκους που παραμένουν εγκλωβισμένοι για περισσότερες από 3 εβδομάδες χωρίς να έχουν ρεύμα, πόσιμο νερό και τρόφιμα.

πόλεμοςΡωσίαΟυκρανίαΟδησσόςειδήσεις τώρα