Κόσμος|22.03.2022 13:29

Πόλεμος στην Ουκρανία: Παραιτήθηκε δημοσιογράφος της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης - «Χρησιμοποιείται για διάδοση προπαγάνδας»

Newsroom

Δημοσιογράφος που εργαζόταν στο ρωσικό, κρατικά ελεγχόμενο, δίκτυο Channel One παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενη για τον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία στην Ουκρανία εδώ και περίπου έναν μήνα.

Ειδικότερα, η Ζάνα Αγκαλάκοβα όταν παραιτήθηκε εργαζόταν ως απεσταλμένη του σταθμού στο Παρίσι και σήμερα δήλωσε ότι παραιτήθηκε λόγω του πολέμου που μαίνεται, δηλώνοντας σε συνέντευξη Τύπου στη γαλλική πρωτεύουσα πως «Όταν μίλησα με τους προϊσταμένους μου, είπα ότι δεν μπορώ να κάνω πλέον αυτή τη δουλειά».

Η ίδια ανέφερε πως πιστεύει ότι η ρωσική τηλεόραση χρησιμοποιείται για τη διάδοση της προπαγάνδας του Κρεμλίνου και ότι οι Αρχές για χρόνια καταπίεζαν τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγο καιρό η δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιανίκοβα διαμαρτυρήθηκε στον αέρα του δελτίου ειδήσεων του κρατικού ρωσικού καναλιού για την επίθεση στην Ουκρανία και παραπέμφθηκε σε δίκη την Τρίτη 15 Μαρτίου κατά την οποία της επιβλήθηκε πρόστιμο 240 ευρώ και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sky News η δημοσιογράφος είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο Ονστανκίνο της Μόσχας όπου, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, οι εισαγγελείς που ανέλαβαν την υπόθεση εξέτασαν κατά πόσο θα μπορούσε η Οβσιανίκοβα να τιμωρηθεί βάσει του νέου νόμου, ο οποίος επιφέρει ποινές φυλάκισης έως και 15 ετών.  Εντέλει, στην Οβσιανίκοβα επιβλήθηκε πρόστιμο περίπου 30.000 ρούβλια (240 ευρώ) αφού κρίθηκε ένοχη για την περιφρόνηση της νομοθεσίας περί διαμαρτυρίας.

πόλεμοςΟυκρανίαδημοσιογράφοςειδήσεις τώραΡωσία