Κόσμος|28.03.2022 16:12

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Αμπράμοβιτς παρέδωσε σημείωμα από τον Ζελένσκι στον Πούτιν - Τι αναφέρει δημοσίευμα των Times

Newsroom

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας είχε ο Ρώσος μεγιστάνας Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο οποίος ενεργεί ως «ειρηνοποιός» και ταξιδεύει σε Κωνσταντινούπολη, Μόσχα και Κίεβο, μεταδίδοντας μηνύματα μεταξύ του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Το τελευταίο μήνυμα που μετέφερε φαίνεται να είναι ένα «ραβασάκι» του Ουκρανού προέδρου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times που αναμεταδίδει η Daily Mail, ο Αμπράμοβιτς μετέβη στη Μόσχα και παρέδωσε στον Πούτιν ένα χειρόγραφο σημείωμα από τον Ζελένσκι, ο οποίος φέρεται να έγραψε τους όρους υπό τους οποίους θα αποδεχόταν το Κίεβο ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος.

Μάλιστα, όπως γράφει πάντα η βρετανική εφημερίδα, ο Ρώσος πρόεδρος φαίνεται πως εξοργίστηκε με αυτό και απάντησε «Πες του ότι θα τους συντρίψω».

Τότε, ο Ρομάν Αμπράμοβιτς επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη και συναντήθηκε με τον Ράστεμ Ουμέροφ, Ουκρανό βουλευτή που εκπροσωπεί το Κίεβο στις διαπραγματεύσεις για τον πόλεμο. Οι δύο συναντήθηκαν σε ξενοδοχεία της τουρκικής πρωτεύουσας, κάτι που κανόνισε ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε χθες ότι έχει δεχθεί «μηνύματα» από Ρώσους επιχειρηματίες, μεταξύ αυτών ο δισεκατομμυριούχος Ρομάν Αμπράμοβιτς, που βρίσκεται στο στόχαστρο κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βρετανία.

«Είχαμε μηνύματα από εκείνον και από άλλους επιχειρηματίες, με τα οποία λένε "μπορούμε να βοηθήσουμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, μπορούμε να κάνουμε κάτι"», είπε.

Τέλος, σημειώνεται πως σύμφωνα με τη Wall Street Journal της περασμένης Τετάρτης, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε από τον Τζο Μπάιντεν να μην επιβάλει κυρώσεις στον Ρομάν Αμπράμοβιτς, εκτιμώντας ότι θα μπορούσε να διαδραματίσει έναν ρόλο στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις της Ουκρανίας με τη Ρωσία.

Εν αναμονή του νέου γύρου διαπραγματεύσεων Ουκρανίας - Ρωσίας

Όλα τα παραπάνω γίνονται γνωστά, ενώ ο νέος κύκλος των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα, Δευτέρα, ή αύριο, Τρίτη.

Πάντως, το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του εκτιμά πως ίσως ξεκινήσουν αύριο, Τρίτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Τουρκία λέει ότι οι συνομιλίες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από τη Δευτέρα, αλλά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως αυτό είναι απίθανο καθώς οι διαπραγματευτές θα φτάσουν στην Τουρκία τη Δευτέρα.

Βλαντίμιρ ΠούτινΡομάν Αμπράμοβιτςειδήσεις τώραΒολοντιμίρ ΖελένσκιΟυκρανίασημείωμαπόλεμος