Κόσμος|29.03.2022 07:45

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Σχολείο δώρισε σε μουσείο πύραυλο και εκτοξευτήρα

Newsroom

Οι άνθρωποι δωρίζουν αντικείμενα σε τάξεις και δασκάλους όλη την ώρα, αλλά ένα σχολείο της Αλαμπάμα αντέστρεψε τους ρόλους: Δώρισε έναν πύραυλο και έναν… εκτοξευτήρα ρουκετών σε μουσείο βετεράνων.

Ένας πύραυλος MGM-52 Lance, που κάποτε ήταν ικανός να μεταφέρει πυρηνικά ή συμβατικά όπλα πριν απενεργοποιηθεί στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου, και ένας εκτοξευτής M752 βρίσκονταν έξω από το παλιό Γυμνάσιο της πόλης Athens, για δεκαετίες. Είχαν γίνει δώρο στο σχολείο τη δεκαετία του 1970, ανέφερε η εφημερίδα The News Courier.

«Κάθε φορά που μας τηλεφωνούσαν επισκέπτες και ρωτούσαν για τη θέση μας, τους λέγαμε να ακολουθήσουν το 'τανκ'», δήλωσε ο James L. Chambers, ανώτερος εκπαιδευτής του στρατού.

Το κτίριο στο οποίο κάποτε στεγαζόταν στρατόπεδο, τώρα βρίσκεται το Γυμνάσιο της πόλης και ο εξοπλισμός θα δοθεί στο Μουσείο και τα Αρχεία Βετεράνων της Αλαμπάμα για αποκατάσταση σε συντονισμό με τον Collin Daly, πρόεδρο της Επιτροπής της κομητείας Limestone, δήλωσε η διευθύντρια του μουσείου Sandra Thompson.

Με τη βοήθεια μιας εταιρείας ρυμούλκησης, ένα συνεργείο φόρτωσε το όχημα σε ένα τρακτέρ και το μετέφερε πρόσφατα στο μουσείο. Η Thompson ελπίζει ότι η Σχολή Σταδιοδρομίας και Τεχνικής Εκπαίδευσης μπορεί να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες αποκατάστασης.

«Προσθέτει στη συλλογή μας και επιτρέπει στους επισκέπτες να δουν τι υπήρχε πριν από την τεχνολογία που έχουμε σήμερα», δήλωσε η Thompson.

πύραυλοιπύραυλοςειδήσεις τώραΗΠΑ