Κόσμος|30.03.2022 17:28

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το διπλό ευχαριστώ του Αμπράμοβιτς στον Ερντογάν

Μαρία Ζαχαράκη

Ο Ρώσος επιχειρηματίας Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο οποίος συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις Ρωσίας - Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη, είχε μία σύντομη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν στο Ντολμάμπαχτσε και, σύμφωνα με το παρασκήνιο που αποκαλύπτει το CNN Turk, ο Αμπράμοβιτς ευχαρίστησε τον Ταγίπ Ερντογάν για δύο λόγους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που εξασφάλισε το CNN TURK, «ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος παρενέβη και ανέλαβε το ρόλο του διαπραγματευτή από την πρώτη μέρα του πολέμου, ενώ άρχισε να αναπτύσσει διάλογο και με την Τουρκία, επικοινωνώντας συχνά με Τούρκους αξιωματούχους, ειδικά του υπουργείου Εξωτερικών.

Στο ανάκτορο του Ντολμαμπαχτσέ εθεάθη να κάθεται δίπλα στον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, και, όπως έγινε γνωστό, στη σύντομη συνάντησή του με τον πρόεδρο Ερντογάν, τον ευχαρίστησε αφενός για τα βήματα που κάνει για τον τερματισμό του πολέμου και αφετέρου για τη φιλοξενία της Τουρκίας απέναντί του».

Η νοσηλεία στην Άγκυρα μετά τη «δηλητηρίαση»

Όπως αναφέρει και πάλι το CNN Turk, «την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, ο Αμπράμοβιτς πήγε στο Κίεβο από την Κωνσταντινούπολη για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι πριν από το Διπλωματικό Φόρουμ της Αττάλειας. Μετά τη συνάντηση με τον Ζελένσκι, 4 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του Αμπράμοβιτς, επηρεάστηκαν από δακρυγόνα που έπεσαν ενώ έβγαιναν από το σπίτι που διέμεναν.

Από την έκθεσή τους στα δακρυγόνα αισθάνθηκαν καύση στα μάτια και στο δέρμα και ήρθαν αμέσως στην Άγκυρα. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στην Άγκυρα τα μεσάνυχτα και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Άγκυρας. Στα αρχεία του νοσοκομείου κρατήθηκε μυστικό το όνομα του Αμπράμοβιτς, ο οποίος νοσηλεύθηκε σε ειδικό τμήμα του νοσοκομείου. Μετά τη θεραπεία τους, η αποστολή επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη το πρωί».

ΤουρκίαδιαπραγματεύσειςΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΟυκρανίαΡομάν Αμπράμοβιτςειδήσεις τώραπόλεμοςΚωνσταντίνου & ΕλένηςΡωσία