Κόσμος|02.04.2022 14:16

Πόλεμος στην Ουκρανία: Γιατί το κινούμενο σχέδιο Masyanya εξόργισε τον Πούτιν και απαγορεύτηκε στη Ρωσία

Newsroom

Η Masyanya, είναι μια διαδικτυακή σειρά κινουμένων σχεδίων με πρωταγωνίστρια την ομώνυμη άτακτη αλλά και πνευματώδη ηρωίδα. Η σειρά είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους Ρωσόφωνους πληθυσμούς, αλλά απαγορεύτηκε στη Ρωσία, μετά την προβολή του τελευταίου επεισοδίου, το οποίο ήταν αφιερωμένο στον πόλεμο στην Ουκρανία

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι είναι εγγεγραμμένοι στο κανάλι του αγαπημένου καρτούν στο YouTube, το οποίο πολλοί παρομοιάζουν με το South Park και το BoJack Horseman. Ωστόσο, το τελευταίο επεισόδιο αφιερωμένο στον πόλεμο στην Ουκρανία έφερε αντιμέτωπους τους συντελεστές τόσο με επαίνους όσο και με απειλές.

Αμέσως μετά τη δημοσίευση του επεισοδίου, οι ρωσικές αρχές το απαγόρευσαν και ζήτησαν από τον δημιουργό του καρτούν, Όλεγκ Κουβάεφ, να το αφαιρέσει από τον ιστότοπό του επειδή «δυσφημεί τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Ειδικότερα, η ρωσική ρυθμιστική αρχή μέσων μαζικής ενημέρωσης Roskomnadzor ανακοίνωσε στις 29 Μαρτίου ότι το επεισόδιο της σειράς Masyanya «περιέχει ψευδείς πληροφορίες κοινωνικής σημασίας σχετικά με τη συνεχιζόμενη στρατιωτική επιχείρηση για την υπεράσπιση των λαϊκών δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ».

«Δεν υπάρχει τρόπος να γελάσουμε με τον πόλεμο», δήλωσε στο BBC ο δημιουργός του καρτούν, ο οποίος μετανάστευσε από τη Ρωσία στο Ισραήλ πριν από χρόνια.

Ποια είναι η Masyanya

Η Masyanya πήρε το όνομά της από μια Ρωσίδα των 20s που ζει στην Αγία Πετρούπολη. Το χαρακτηριστικό look της είναι μια μίνι φούστα και ένα crop top και τα πρόσωπα της σειράς είναι χαρακτηριστικά λόγω των οβάλ κεφαλιών τους.

Η εκπομπή έκανε το ντεμπούτο της ως διαδικτυακή σειρά το 2001, μετά την οποία άρχισε να μεταδίδεται τηλεοπτικά στη Ρωσία και τη Γερμανία. Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς προβλήθηκε στις 21 Μαρτίου όταν η Roskomnadzor, η ομοσπονδιακή εκτελεστική υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση, τον έλεγχο και τη λογοκρισία των ρωσικών ΜΜΕ, απαγόρευσε την εκπομπή, σύμφωνα με τον δημιουργό της σειράς, Kuvaev, όπως αναφέρει το buzzfeednews.com.

πόλεμοςΡωσίακινούμενα σχέδιαΟυκρανίαειδήσεις τώρα