Κόσμος|04.04.2022 12:29

Τσαβούσογλου: Oι δίαυλοι διαλόγου με την Ελλάδα είναι πιο ανοιχτοί

Μαρία Ζαχαράκη

«Πιο ανοιχτοί» είναι σήμερα οι δίαυλοι διαλόγου Ελλάδας - Τουρκίας, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Εξέφρασε και την ελπίδα για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος «όπου μπορούμε να συζητήσουμε ειλικρινά».

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Κριτέρ, δήλωσε ότι «μπορούμε να πούμε ότι οι δίαυλοι διαλόγου με την Ελλάδα είναι πιο ανοιχτοί σήμερα από ό,τι στο παρελθόν», προσθέτοντας πως «η θετική ατζέντα που επικεντρώνεται στη συνεργασία στην οικονομία άρχισε να δείχνει τα θετικά της αποτελέσματα στο διμερές εμπόριο το 2021 και το 2020».

Έπειτα, ανέφερε ότι «Σε σχέση με το 2020 υπήρξε 70% αύξηση το 2021 φτάνοντας τα 5,2 δισ. δολάρια. Ελπίζουμε ότι με αυτή τη θετική ατζέντα θα δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου μπορούμε να συζητήσουμε ειλικρινά τα διμερή μας ζητήματα με την Ελλάδα. Κάνουμε αυτό που μας αναλογεί προς αυτή την κατεύθυνση».

«Περιμένουμε από την Ελλάδα να επιδείξει την ίδια ειλικρίνεια και πολιτική βούληση σε αυτή τη διαδικασία» κατέληξε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

ειδήσεις τώραελληνοτουρκικάΤουρκίαΜεβλούτ Τσαβούσογλουδιάλογος