Οι οινοπαραγωγοί της Βουργουνδίας αντιμέτωποι με τα παγωμένα αμπέλια της κλιματικής κρίσης
NewsroomΤο Chablis στον γαλλικό νότο και συγκεκριμένα στην περιφέρεια της Βουργουνδίας, ξύπνησε τη Δευτέρα, 4 Απριλίου με ασυνήθιστα χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες (- 5° Κελσίου).
Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που ο παγετός ακολουθεί ενός θερμού χειμώνα και οι καλλιεργητές της περιοχής, όπως και πέρυσι, ανησυχούν ότι οι ασυνήθιστες για την εποχή θερμοκρασίες, θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στις σοδειές τους. Πέρυσι, που ένα παρόμοιο φαινόμενο, το οποίο οι ειδικοί απέδωσαν στην κλιματική κρίση, έπληξε την κατεξοχήν οινοπαραγωγική περιφέρεια, οι απώλειες από τα έσοδα των αμπελώνων έφτασαν περίπου τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.
Τα τελευταία 24ωρα οι οινοπαραγωγοί του Chablis προσπαθούν να ζεστάνουν τα αμπέλια με ηλεκτρικά καλώδια ή ψεκάζουν τη σοδειά με νερό ώστε να μην παγώσουν τα σταφύλια ενώ άλλοι, τοποθετούν κεριά παραφίνης στο έδαφος και τοποθετούν ειδικά συστήματα άρδευσης ώστε να προστατεύσουν τα πολύτιμα σταφύλια των ποικιλιών grand cru και premier cru από τα οποία παράγονται τα ονομαστά Bordeaux και Cabernet Sauvignon.
- Τι δείχνουν οι τελευταίες κινήσεις Ερντογάν και πώς απαντά η Αθήνα: Πως διαμορφώνεται το τοπίο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις
- Σεισμός 6,9 Ρίχτερ στο Θιβέτ: Αναφορές για δεκάδες νεκρούς - Κατέρρευσαν κτίρια
- Έλον Μασκ: Μπορεί να γίνει ο μεσάζων Κίνας-Τραμπ σε πιθανό παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο;
- Απογοητευτικός ο προϋπολογισμός του προγράμματος για την ανακαίνιση διατηρητέων: Τι λένε οι ιδιοκτήτες