Ιαπωνία: Αυτό το μοναδικό καφέ στο Τόκιο εξυπηρετεί μόνο τους συγγραφείς που δουλεύουν με αυστηρά deadlines
NewsroomΤο Manuscript Writing Cafe στο Τόκιο της Ιαπωνίας απευθύνεται μόνο σε συγγραφείς που εργάζονται με αυστηρά deadlines, παρέχοντας τα κίνητρα και τη βοήθεια που απαιτούνται για να εξασφαλίσουν ότι θα τηρήσουν αυτές τις προθεσμίες.
Η Ιαπωνία είναι γνωστή για τα εκκεντρικά καφέ που μερικές φορές δημιουργούν παγκόσμιες τάσεις. Θυμάστε τα καφέ με γάτες; Αυτή η δημοφιλής τάση προήλθε από την ασιατική χώρα, όπως και οι καφετέριες κουκουβάγιας, καφετέριες ερπετών, ακόμη και μια καφετέρια αφιερωμένη στους γυναικείους μηρούς. Και αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα- στην πραγματικότητα, η Ιαπωνία έχει επινοήσει μια πληθώρα από ενδιαφέρουσες ιδέες για καφέ, και με κάποιο τρόπο βρίσκει συνεχώς νέες. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι το Manuscript Writing Cafe στη γειτονιά Koenji του Τόκιο, ένας χώρος που υποδέχεται μόνο συγγραφείς που αγωνίζονται να προλάβουν τις προθεσμίες τους.
«Το Manuscript Writing Cafe επιτρέπει την είσοδο μόνο σε ανθρώπους που έχουν να προλάβουν μια προθεσμία!» έγραψε στο Twitter ο ιδιοκτήτης Takuya Kawai. «Αυτό γίνεται προκειμένου να διατηρηθεί ένα επίπεδο συγκέντρωσης και μια έντονη ατμόσφαιρα στο καφέ! Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας».
Η καφετέρια, που άνοιξε μόλις πριν από λίγες ημέρες, χρεώνει τους θαμώνες ανάλογα με τον χρόνο που χρησιμοποιούν (λειτουργεί με 150 γιεν ή 1,32 δολάρια ανά 30 λεπτά) και είναι εξοπλισμένη με θύρες USB, βάσεις υπολογιστών και δωρεάν Wi-Fi. Οι φιλόδοξοι συγγραφείς μπορούν επίσης να φέρουν τα δικά τους φαγητά και ποτά ή να τα παραγγείλουν εκεί, αφού ο καφές και το νερό είναι τα μόνα διαθέσιμα πράγματα, αλλά είναι αρκετά αυστηρό όταν πρόκειται για την πραγματική συγγραφή.
Ποιοι είναι οι κανόνες
Αν και το Manuscript Writing Cafe δέχεται στην πραγματικότητα ένα ευρύ φάσμα συγγραφέων, από μεταφραστές και κειμενογράφους μέχρι μυθιστοριογράφους και διορθωτές, οι κανόνες είναι οι ίδιοι για όλους. Κατά την είσοδό τους στο καφέ, οι πελάτες πρέπει να γράψουν στη ρεσεψιόν πόσες λέξεις σκοπεύουν να γράψουν και μέχρι πότε σκοπεύουν να τελειώσουν. Κάθε μία ώρα, ένα μέλος του προσωπικού θα περνάει για να ελέγχει την πρόοδό τους και να εφαρμόζει ένα προκαθορισμένο επίπεδο πίεσης για να βοηθήσει να προχωρήσει η εργασία τους.
Για παράδειγμα, επιλέγοντας το μάθημα "S" το προσωπικό του καφέ θα σας πιέσει πιο επιθετικά να τελειώσετε τη δουλειά, ενώ το μάθημα "M" περιλαμβάνει μια πιο ήπια προσέγγιση. Όλα εξαρτώνται από το τι είδους άνθρωπος είστε και τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς.
Ωστόσο, ο πιο τρελός κανόνας του Manuscript Writing Cafe είναι ότι οι συγγραφείς δεν επιτρέπεται να φύγουν από το καφέ, μέχρι να πετύχουν τον στόχο που έχουν δηλώσει ή μέχρι να κλείσει ο χώρος για την ημέρα, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο. Δεν είναι σαφές πώς το καφέ επιβάλλει αυτόν τον κανόνα, αλλά έχει σκοπό να αποτρέψει τους πελάτες από το να δηλώνουν φιλόδοξους στόχους που δεν θα μπορέσουν να επιτύχουν.
Ο χώρος στον οποίο λειτουργεί το Manuscript Writing Cafe είναι στην πραγματικότητα ένα στούντιο ηχογράφησης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών που ονομάζεται Koenji Sankakuchitai. Το ίδιο το καφέ είναι ανοιχτό μόνο όταν δεν λειτουργεί το στούντιο, οπότε δεν θα μπορεί κάποιος να πάει καθημερινά. Ωστόσο, ο Takuya Kawai φροντίζει να ανακοινώνει πάντα την επόμενη ημερομηνία που θα είναι ανοιχτό το καφέ. Για παράδειγμα, το Manuscript Writing Cafe θα είναι ανοιχτό στις 20 του επόμενου μήνα. Aν έχετε να γράψετε μια εργασία, ένα μυθιστόρημα ή μια διατριβή τι λέτε για ένα ταξίδι στο Τόκιο;
- Δεν συνδέονται με υποθέσεις τρομοκρατίας οι πυροβολισμοί έξω από κλαμπ του Κουίνς στη Νέα Υόρκη
- Ιωάννινα: Σε ΜΕΘ 14χρονος λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ
- Πέθανε η γηραιότερη ολυμπιονίκης στον κόσμο - Ήταν 103 ετών
- ΠΑΟΚ: Κατατέθηκαν δύο εφέσεις κατά της πρωτόδικης απόφασης για τον Λουτσέσκου και τους συνεργάτες του