Κόσμος|22.04.2022 21:28

Λαμπρόψωμο ή λαμπροκουλούρα, το γλυκό ψωμί του Πάσχα

Newsroom

Το λαμπρόψωμο (ή λαμπροκουλούρα) είναι ένα γλυκό ψωμί που παρασκευαζόταν σε όλη την Μικρά Ασία (και στην Ελλάδα) τη Μεγάλη Πέμπτη ή το Μεγάλο Σάββατο, ώστε να συνοδεύσει είτε το τραπέζι μετά την Ανάσταση είτε το πασχαλινό τραπέζι.

Διαβάστε περισσότερα στο pontosnews.gr

ΠάσχαΠόντοςέθιμα ΠάσχαΠόντιοιειδήσεις τώραέθιμα