Κόσμος|22.04.2022 21:28
Λαμπρόψωμο ή λαμπροκουλούρα, το γλυκό ψωμί του Πάσχα
NewsroomΤο λαμπρόψωμο (ή λαμπροκουλούρα) είναι ένα γλυκό ψωμί που παρασκευαζόταν σε όλη την Μικρά Ασία (και στην Ελλάδα) τη Μεγάλη Πέμπτη ή το Μεγάλο Σάββατο, ώστε να συνοδεύσει είτε το τραπέζι μετά την Ανάσταση είτε το πασχαλινό τραπέζι.
Διαβάστε περισσότερα στο pontosnews.gr
Διαβάστε ακόμη
- Στενός συνεργάτης του πρίγκιπα Ουίλιαμ αποκαλύπτει πως αντιμετώπισε τις δυσκολότερες στιγμές που βίωσε
- Η Κάμαλα Χάρις τιμήθηκε με το βραβείο «Chairman's Award» στα NAACP Image Awards
- Γεραπετρίτης από ΟΗΕ: Η Ουκρανία δεν είναι περιφερειακό ζήτημα - Συνολική και βιώσιμη επίλυση, μέσω διπλωματίας, χωρίς αποκλεισμούς
- Επέλεξε την Εθνική Ελλάδας ο ταλαντούχος Κώστας Καρέτσας: «Αυτή η επιλογή έρχεται μέσα από την καρδιά μου»