Κόσμος|05.05.2022 23:43

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε τη διάδοχο της Ψάκι - Η Karine Ζαν Πιερ θα γίνει η πρώτη μαύρη και ΛΟΑΤΚΙ εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου

Newsroom

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε σήμερα ότι επέλεξε την Καρίν Ζαν-Πιερ για εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου. Η Καρίν Ζαν-Πιερ θα διαδεχθεί την ελληνικής καταγωγής Τζεν Ψάκι, η οποία αποχωρεί στις 13 Μαΐου.

Η 44χρονη Ζαν-Πιερ γεννήθηκε στη Μαρτινίκα και ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ηλικία 5 ετών. Απέκτησε πολιτική εμπειρία στο επιτελείο του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και υπήρξε συνεργάτιδα της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις.

Η Καρίν Ζαν-Πιερ θα γίνει η πρώτη μαύρη και ΛΟΑΤΚΙ που αναλαμβάνει εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Η πολιτική σταδιοδρομία της Καρίν Ζαν Πιερ

Για χρόνια στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών η Καρίν Ζαν Πιερ εργάστηκε και στις δύο προεδρικές εκστρατείες του Ομπάμα και υπηρέτησε στον Λευκό Οίκο Ομπάμα στο γραφείο πολιτικών υποθέσεων. Το 2016, εργάστηκε ως αναπληρώτρια υπεύθυνη εκστρατείας για την προεδρική εκστρατεία του Martin O'Malley και στη συνέχεια εντάχθηκε στην Move On, μια φιλελεύθερη οργάνωση υποστήριξης.

Στην προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν, υπηρέτησε ως επικεφαλής του προσωπικού της τότε υποψήφιας αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις. Εντάχθηκε στον Λευκό Οίκο ως κύρια αναπληρώτρια γραμματέας Τύπου.

Η Ζαν-Πιέρ θεωρούνταν πάντα ως η επικρατέστερη υποψήφια για την αντικατάσταση της Ψάκι, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες εμφανίστηκαν και άλλοι πιθανοί υποψήφιοι για τον ρόλο, όπως η Κέιτ Μπέντινγκφιλντ, η διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, ο Νεντ Πράις, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Ηνωμένες Πολιτείεςειδήσεις τώραΛΟΑΤΚΙΤζο ΜπάιντενΤζένιφερ ΨάκιΛευκός Οίκος