Κόσμος|09.05.2022 13:15

Ρωσία: Χάκαραν τηλεοπτικά κανάλια και πρόβαλαν το μήνυμα «το αίμα εκατοντάδων παιδιών τους είναι στα χέρια σας»

Newsroom

Επίθεση από χάκερ δέχθηκε η ρωσική τηλεόραση, με το μήνυμα «το αίμα χιλιάδων Ουκρανών και εκατοντάδων παιδιών τους είναι στα χέρια σας» να προβάλλεται στους τηλεοπτικούς δέκτες.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, το μήνυμα «Όχι στον πόλεμο» προειδοποίησε επίσης τους θεατές ότι «η τηλεόραση και οι αρχές λένε ψέματα», όπως εμφανιζόταν σε πολλά τηλεοπτικά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων παιδικών τηλεοπτικών εκπομπών, επηρεάζοντας τους θεατές σε όλη τη χώρα.

Η επίθεση χάκερ έγινε καθώς οι Ρώσοι ετοιμάζονταν να παρακολουθήσουν την ετήσια στρατιωτική παρέλαση της Ημέρας της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία υπό το βλέμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η επίθεση επηρέασε τους διαδικτυακούς θεατές διαφόρων καναλιών που μεταδίδονται από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας MTS.

«Διενεργήθηκε κυβερνοεπίθεση στα ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια, εξαιτίας της οποίας οι συνδρομητές θα μπορούσαν να έχουν εξτρεμιστικές επιγραφές στο δίκτυο εκπομπής», δήλωσε το MTS. Σημειώεται πως επλήγη το κανάλι του ρωσικού υπουργείου Άμυνας TV Zvezda.

ειδήσεις τώραΟυκρανίαπόλεμοςΡωσίαχάκερΒλαντίμιρ Πούτιν