Κόσμος|30.05.2022 12:00

Ξέσπασε σάλος με το άλογο του πρίγκιπα Γουίλιαμ: Ήταν ντοπέ ή τραυματισμένο;

Newsroom

Θύελλα προκλήθηκε στη Βρετανία με το άλογο του πρίγκιπα Γουίλιαμ με άλλους να υποστηρίζουν ότι ήταν ντοπέ και άλλους να εκτιμούν ότι ήταν τραυματισμένο.

Η αρχή έγινε με το βίντεο που κυκλοφόρησε από την πρόβα που έκανε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ για το Trooping The Colour. Επρόκειτο ουσιαστικά για μια επιθεώρηση-άσκηση, γνωστή ως Colonel's Review που έγινε στο κεντρικό Λονδίνο.

Το μαύρο άλογο το οποίο ίππευε στην πρόβα ο Γουίλιαμ, με το όνομα Τζορτζ, είχε κατεβασμένο το κεφάλι του και κάπως έτσι ξεκίνησε μια συζήτηση στα βρετανικά μέσα για αυτό.

Ανώνυμη πηγή, βετεράνων του στρατού, που μίλησε στη Daily Mail υποστήριξε ότι «Το άλογο του Γουίλιαμ έμοιαζε ναρκωμένο. Το κεφάλι του είναι στο πάτωμα. Είναι ντροπή».

Τι υποστηρίζει εκπρόσωπος της PETA

Από την πλευρά της η PETA άφησε να εννοηθεί ότι το άλογο ενδεχομένως να ήταν τραυματισμένο ή να πονούσε. Συγκεκριμένα, η Ελίζα Άλεν, αντιπρόεδρος της PETA, δήλωσε σήμερα ότι «μερικές φορές τα άλογα χαμηλώνουν το κεφάλι τους ή κινούνται περίεργα όταν είναι πονεμένα ή τραυματισμένα».

Η Αλέν είπε συγκεκριμένα: «Επειδή τα άλογα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιούνται για ιπποδρομίες, είναι πολύ νευρικά και τρομάζουν εύκολα από το θόρυβο και την απροσδόκητη αναστάτωση, γεγονός που μπορεί να τα κάνει να ξεφύγουν, οι χειριστές κάποιες φορές χορηγούν ηρεμιστικά στα ζώα πριν από δημόσιες επιδείξεις - ένα σημάδι ότι δεν θα έπρεπε να συμμετέχουν τα άλογα σε μεγάλες παρελάσεις.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν αυτό συμβαίνει εδώ, καθώς μερικές φορές τα άλογα χαμηλώνουν το κεφάλι τους ή κινούνται περίεργα όταν είναι πονεμένα ή τραυματισμένα.

Αλλά τα άλογα δεν πρέπει να τίθενται σε κίνδυνο. Η έκθεση αυτών των μεγάλων, συχνά νευρικών ζώων σε καταστάσεις που μπορεί να τα τρομάξουν, θέτοντας έτσι τα ίδια, τον αναβάτη και το κοινό σε κίνδυνο τραυματισμού, πρέπει να σταματήσει».

Σημειώνεται πως η παρέλαση στην οποία θα συμμετάσχει το άλογο με τον Γουίλιαμ ως αναβάτη θα γίνει στις 2 Ιουνίου για τα γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ.