Κόσμος|01.06.2022 14:09

Στην Αθήνα την Πέμπτη η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Μέρμποκ, λίγες μέρες μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη - Σολτς

Newsroom

Στην Αθήνα θα βρεθεί την Πέμπτη η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ και θα έχει συνάντηση με τον Νίκο Δένδια, όπως έγινε γνωστό από το πρόγραμμά του Έλληνα υπουργού.

Συγκεκριμένα όπως γνωστοποιήθηκε, την Πέμπτη 9 Ιουνίου ο Νίκος Δένδιας θα πραγματοποιήσει συνάντηση με την αντιπρόεδρο του Μαλάουι, ενώ στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τη Γερμανίδα υπουργό Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ.

«Με τη γερμανική πλευρά συζητάμε όλα τα θέματα ανοιχτά και ειλικρινά, τους ενημερώνουμε για όλα τα θέματα της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς», σημείωσε εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ Αλέξανδρος Παπαϊωάννου απαντώντας σε σχετική ερώτηση που δέχτηκε.

Η επίσκεψη της Μπέρμποκ παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς έρχεται λίγα 24ωρα μετά τη συνάντηση Μητσοτάκης Σολτς στις Βρυξέλλες και στη γνωστοποίηση ότι η Ελλάδα στέλνει τεθωρακισμένα στην Ουκρανία και θα παραλάβει γερμανικά τανκς. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε στον κ. Σολτς ότι δεν νοείται πολιτική ίσων αποστάσεων για Τουρκία και Ελλάδα.

Η κυρία Μπέρμποκ δεν έχει επισκεφθεί την Τουρκία μέχρι στιγμής παρά τις στενές κατά το παρελθόν σχέσεις Βερολίνου - Άγκυρας. Μάλιστα στο παρελθόν έχει ασκήσει έντονη κριτική στην Τουρκία για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΤουρκίαΝίκος ΔένδιαςΓερμανίαΑναλένα Μπέρμποκειδήσεις τώρα