Κόσμος|14.06.2022 16:50

Τουρκία: Αντίδραση ΥΠΕΞ στην ταξιδιωτική προειδοποίηση του Ισραήλ - Είμαστε ασφαλής χώρα που πολεμά την τρομοκρατία

Μαρία Ζαχαράκη

Απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Τανζού Μπιλγκίτς, σε ερώτηση σχετικά με τις ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις που δημοσιεύουν ορισμένες χώρες, μεταξύ των οποίων το Ισραήλ.

«Τις τελευταίες ημέρες, φαίνεται ότι ορισμένες χώρες έχουν εκδώσει ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις για τους πολίτες τους στην Τουρκία. Αυτές οι προειδοποιήσεις πιστεύεται ότι σχετίζονται με διαφορετικές διεθνείς εξελίξεις και κίνητρα. Ουσιαστικά λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας από τις αρμόδιες αρχές μας στο πλαίσιο του μηχανισμού συνεργασίας μας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Είναι γεγονός ότι η Τουρκία είναι μια ασφαλής χώρα και συνεχίζει να πολεμά την τρομοκρατία με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, με εγχώριες και διασυνοριακές επιχειρήσεις. Τα επιτυχή αποτελέσματα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας είναι ορατά.

Στο πλαίσιο αυτό, ενώ η χώρα μας συνεχίζει τον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας χωρίς να κάνει καμία διάκριση μεταξύ τρομοκρατικών οργανώσεων, συμβάλλει και στην ασφάλεια της διεθνούς κοινότητας. Στην πραγματικότητα, το θέμα αυτό είναι γνωστό και εκτιμάται από τη διεθνή κοινότητα».

Όλες οι ειδήσεις

Αντιπαράθεση Ακάρ με Έλληνες βουλευτές στην Κωνσταντινούπολη για ΡΚΚ και υπερπτήσεις στο Αιγαίο

Κοινωνικός τουρισμός: Ανοίγει η πλατφόρμα - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Novartis: Παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο για Παπαγγελόπουλο, Τουλουπάκη και δύο ακόμα εισαγγελείς

Προμαχώνας: Πού κατευθύνονταν τα «πακεταρισμένα» λιοντάρια που πέρασαν από το τελωνείο - Η ιστορία πίσω τους

ειδήσεις τώραΙσραήλτρομοκρατίαΤουρκία