Κόσμος|20.07.2022 20:49

Κορυφώνεται η πολιτική κρίση στην Ιταλία: Δεν παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης ο Μάριο Ντράγκι - Ποια κόμματα δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης

Newsroom

Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν με σαφήνεια ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι θα επιστρέψει, απόψε, στο προεδρικό μέγαρο Κυρινάλιο, για να επιβεβαιώσει την παραίτησή του.

Δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης

Η απόφασή του αυτή, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οφείλεται στο ότι τα Πέντε Αστέρια, αλλά και η κεντροδεξιά (Φόρτσα Ιτάλια και Λέγκα) δεν θα πάρουν μέρος στην διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης, η οποία μόλις ξεκίνησε στη Γερουσία της Ρώμης.

Κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να μην εξασφαλιστεί ούτε ο κατώτατος απαιτούμενος αριθμός (50% των γερουσιαστών συν ένας) για να μπορέσει, η ψηφοφορία αυτή, να θεωρηθεί έγκυρη. Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός θα θεωρήσει, όπως φαίνεται, την εξέλιξη αυτή ως έλλειψη εμπιστοσύνης και σεβασμού στο πρόσωπό του και αναμένεται να μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο για να οριστικοποιήσει την παραίτησή του, με νέα συνάντησή του με τον πρόεδρο Ματαρέλα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στυλιανίδης: Ριπές ανέμων πάνω από 110 χλμ την ώρα στην Πεντέλη - Ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού

Φυσικό αέριο: Η Κομισιόν βάζει κόφτη στην κατανάλωση από 1η Αυγούστου - Ολο το σχέδιο

Φωτιά τώρα στη Σαλαμίνα: Τρία ενεργά μέτωπα, εκκένωση και διακοπές κυκλοφορίας

Βρετανία: Αυτοί είναι οι δύο τελικοί διεκδικητές της πρωθυπουργίας – Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας

παραίτησηπρωθυπουργόςΜάριο Ντράγκιειδήσεις τώρα