Κόσμος|21.07.2022 17:31

Θετικός στον κορονοϊό ο Τζο Μπάιντεν: Η κατάσταση της υγείας του

Newsroom

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, και αντιμετωπίζει ήπια συπτώματα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο 79χρονος ένοικος του Λευκού Οίκου είναι πλήρως εμβολιασμένος και θα συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο ίδιος ξεκίνησε θεραπεία με Paxlovid και θα παραμείνει σε καραντίνα.

Ο γιατρός του Αμερικανού προέδρου, ο Κέβιν Ο’Κόνορ, ανέφερε ότι ο Μπάιντεν εμφάνισε συμπτώματα το βράδυ της Παρασκευής: συνάχι, κόπωση και «περιστασιακά, ξηρό βήχα». Ακολούθησε το πρωτόκολλο, κάνοντας αρχικά ένα τεστ αντιγόνου το οποίο βγήκε θετικό και στη συνέχεια το αποτέλεσμα επιβεβαιώθηκε και από το τεστ PCR στο οποίο υποβλήθηκε.

Η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν ανέφερε στο Twitter ότι μίλησε νωρίτερα με τον σύζυγό της, ο οποίος «αισθάνεται καλά» και έχει μόνο «κάποια ήπια συμπτώματα». Μιλώντας στους δημοσιογράφους, από το Μίσιγκαν όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, είπε ότι του μίλησε «πριν από μερικά λεπτά» και ότι η ίδια βγήκε αρνητική στο τεστ.

Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, που είχε ασθενήσει με Covid-19 τον Απρίλιο, βγήκε επίσης αρνητική στο τεστ που έκανε σήμερα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚορονοϊόςΗΠΑΤζο Μπάιντενσυμπτώματαειδήσεις τώρα