Κόσμος|04.08.2022 16:52

Archie Battersbee: Αγωνία για τον 12χρονο που νοσηλεύεται σε κώμα - Απευθύνθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας οι γονείς

Newsroom

Η οικογένεια του 12χρονου Archie Battersbee ζήτησε νομική άδεια για να μεταφέρει το αγόρι από το Νοσοκομείο του Λονδίνου σε ξενώνα. Σε ακρόαση το απόγευμα της Πέμπτης το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας θα εξετάσει την αίτηση, αφού το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) απέρριψε το αίτημα να καθυστερήσει η απόσυρση της θεραπείας.

Η μητέρα του Archie δήλωσε ότι ήθελε τον γιο της «σε έναν ήσυχο ξενώνα για να τον αποχαιρετήσει». Οι γιατροί έχουν προειδοποιήσει ότι υπάρχει «σημαντικός κίνδυνος» στη μετακίνησή του.

Η υποστήριξη για τη διατήρηση της ζωής, συμπεριλαμβανομένης της μηχανικής αναπνοής και των φαρμακευτικών θεραπειών για τον Άρτσι, εφαρμόζεται από τον Απρίλιο. Σύμφωνα με το BBC δεν θα γίνουν αλλαγές στη φροντίδα του Archie όσο διαρκούν οι νομικές διαδικασίες.

Η φροντίδα επρόκειτο να ανακληθεί την Τετάρτη, αλλά αυτό αναβλήθηκε για να εξετάσει το ΕΔΔΑ την προσφυγή της οικογένειάς του. Ωστόσο, το ΕΔΔΑ δήλωσε ότι «δεν θα παρέμβει» στις αποφάσεις των βρετανικών δικαστηρίων, ανοίγοντας το δρόμο για τη διακοπή της φροντίδας.

Στη συνέχεια, η μητέρα του Archie, Hollie Dance, δήλωσε ότι η νομική μάχη για την αναβολή της απόσυρσης της υποστήριξης της ζωής του γιου της βρίσκεται στο "τέλος".

Σε δήλωσή της, είπε: «Ο θάνατος είναι η τελευταία στιγμή της ζωής του: «Προσεύχομαι ότι το Ανώτατο Δικαστήριο θα πράξει το σωστό. Αν αρνηθούν την άδεια να τον πάμε σε ξενώνα και να λάβει παρηγορητικό οξυγόνο, αυτό θα είναι απλώς απάνθρωπο και τίποτα για την "αξιοπρέπεια" του Archie. Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους για το δικαίωμα του Archie να ζήσει».

Η κ. Dance δήλωσε ότι θέλει τον γιο της «σε έναν ήσυχο ξενώνα για να τον αποχαιρετήσει και να περάσει χρόνο με την οικογένειά του, χωρίς να διακόπτεται από τον θόρυβο και το χάος».

Το Χριστιανικό Νομικό Κέντρο, το οποίο υποστηρίζει την οικογένεια, δήλωσε ότι η αίτηση, η οποία υποβλήθηκε το πρωί της Πέμπτης, ζητά να μεταφερθεί ο Archie σε ξενώνα και να του χορηγηθεί παρηγορητικό οξυγόνο μόλις αφαιρεθεί ο αναπνευστήρας του.

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στο Οικογενειακό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λονδίνου στις 15:30 ώρα Βρετανίας.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανίαειδήσεις τώρακώμαΑνώτατο Δικαστήριο