Κόσμος|18.08.2022 16:29

Φρίκη στη Νέα Ζηλανδία: Βαλίτσες που πωλήθηκαν σε πλειστηριασμό είχαν μέσα λείψανα δυο παιδιών

Newsroom

Τα λείψανα δύο μικρών παιδιών εντοπίστηκαν σε βαλίτσες που πωλήθηκαν σε πλειστηριασμό σε αποθήκη του Όκλαντ, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας.

Ειδικότερα, η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα καθώς μια οικογένεια από το Όκλαντ που αγόρασε ανυποψίαστη τις βαλίτσες σε μια διαδικτυακή δημοπρασία ανακάλυψαν ότι περιείχαν ανθρώπινα λείψανα. Η οικογένεια κάλεσε αμέσως την αστυνομία και δεν θεωρείται ύποπτη. Η νεκροψία έδειξε ότι τα παιδιά ήταν μεταξύ 5 και 10 ετών.

«Τα πτώματα ήταν κρυμμένα σε δύο βαλίτσες παρόμοιου μεγέθους. Πιστεύω ότι οι βαλίτσες ήταν αποθηκευμένες για αρκετά χρόνια», είπε ο επιθεωρητής Τοφιλάου Φααμανούια Βααελούα προσθέτοντας ότι τα παιδιά πιθανόν είναι μεταξύ 4 ετών και 5 ετών.

Οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί πότε, πού και πώς πέθαναν τα παιδιά.

Ο επιθεωρητής είπε ότι έχει λόγους να πιστεύει ότι τα παιδιά είχαν συγγενείς στη χώρα, οι οποίοι μπορεί να μην γνωρίζουν ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα έχουν πεθάνει.

Δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει αν η αστυνομία είχε μιλήσει με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη της αποθήκης, αλλά δήλωσε ότι η αστυνομία συνεργάζεται με την Ιντερπόλ και τις υπερπόντιες υπηρεσίες.

Μαζί με τις βαλίτσες βρέθηκαν οικιακά και προσωπικά αντικείμενα, τα οποία η αστυνομία χρησιμοποιεί στην έρευνά της για να βοηθήσει στην ταυτοποίηση των θυμάτων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα Ζηλανδίαβαλίτσαειδήσεις τώρα