Κόσμος|24.08.2022 08:50

Απίστευτη ταλαιπωρία: Για τουλάχιστον πέντε ώρες επιβάτες έμειναν αποκλεισμένοι στο τούνελ της Μάγχης

Newsroom

Εγκλωβισμένοι για τουλάχιστον πέντε ώρες σε υποθαλάσσιο σήραγγα στη Μάγχη έμειναν οι επιβάτες της εταιρείας Eurotunnel.

Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη,  όταν η Eurotunnel ανακοίνωσε ότι το δρομολόγιο των 3.50 μ.μ. από Καλαί προς Φόλκστοουν δεν θα πραγματοποιηθεί εξαιτίας κάποιας μηχανικής βλάβης. Οι επιβάτες αναγκάστηκαν να περπατήσουν έως το σημείο, όπου θα τους παραλάμβανε άλλος συρμός.


Βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  δείχνει επιβάτες να διασχίζουν τη σήραγγα άλλοι κρατώντας τις βαλίτσες τους στα χέρια κι άλλοι έχοντας στο πλευρό τους τα κατοικίδια τους.

«Μπήκαμε στη σήραγγα στις 3.50 μ.μ., και περίπου 10 λεπτά αργότερα τα φώτα έσβησαν και το τρένο σταμάτησε. Μας είπαν ότι έπρεπε να διερευνήσουν ένα πρόβλημα με τους τροχούς. Χρειάστηκε περίπου μιάμιση ώρα για να ερευνήσουν και προφανώς δεν βρήκαν τίποτα. Μετά από περαιτέρω αναμονή, αφήσαμε το τρένο μέσω της σήραγγας έκτακτης ανάγκης προς τη σήραγγα διαφυγής. Στη συνέχεια, περπατήσαμε περίπου 10 λεπτά προς ένα άλλο τρένο μπροστά από το χαλασμένο, αλλά και αυτό στη συνέχεια παρουσίασε πρόβλημα» είπε επιβάτης, μιλώντας στον «Guardian». 

Το Eurotunnel είναι μια σιδηροδρομική σήραγγα μήκους 31 μιλίων που συνδέει το Φόλκστοόυν στο Κεντ με το Καλάι τη βόρεια Γαλλία. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα στον κόσμο και έχει το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο τμήμα από όλες τις άλλες σήραγγες.

Αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηκε τον Απρίλιο, όταν ένα τρένο χάλασε στη σήραγγα κατά την έναρξη των πρώτων σχολικών διακοπών από τότε που καταργήθηκαν οι ταξιδιωτικοί κανόνες COVID-19.

Η Eurotunnel  τότε είχε εντοπίσει ένα πρόβλημα ασφαλείας σε μια αμαξοστοιχία μόνο για εμπορεύματα, το οποίο έπρεπε να επιδιορθωθεί εντός της σήραγγας προτού μεταφερθεί πίσω στο Κεντ, μπλοκάροντας τη μία από τις δύο σήραγγες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΒρετανίαεπιβάτεςΓαλλίασήραγγα της Μάγχηςειδήσεις τώρα