Κόσμος|02.11.2018 13:41

Βιβλιοφάγοι... έτοιμοι για όλα (pics)

Αθανασία Κουλέτα

Η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «October Books», που μετρά περισσότερα από 40 χρόνια ζωής, είχε την έδρα της στο Σαουθάμπτον της Αγγλίας, ώσπου ήρθε η στιγμή να εξαναγκαστεί σε αλλαγή χώρου στέγασης, καθώς δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στην αύξηση του ενοικίου. Βρήκε ένα καινούριο χώρο που ταίριαζε στις ανάγκες της περίπου 150 μέτρα πιο κάτω. Και τότε προέκυψε το μεγάλο θέμα: πώς θα μετακινούσε όλα τα βιβλία και τον εξοπλισμό της; 

Όπως αναφέρουν οι New York Times, εδώ αρχίζει το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της ιστορίας. Η συλλογικότητα κάλεσε τους φίλους και συνοδοιπόρους αυτών των 40 χρόνων να βοηθήσουν στη μετακόμιση. Η ανταπόκριση υπήρξε κάτι παραπάνω από συγκινητική. Την περασμένη Κυριακή, εκατοντάδες δημιούργησαν μια ανθρώπινη αλυσίδα. Οι ιθύνοντες του October Books σταμάτησαν να μετρούν τους ανθρώπους που προσέρχονταν για βοήθεια όταν έφτασαν στους 250. Μέσα σε λίγες ώρες, η ανθρώπινη αλυσίδα μετέφερε χιλιάδες βιβλία. 

Στη μετακόμιση συμμετείχαν άνθρωποι κάθε ηλικίας, ακόμη και οικογένειες με παιδιά. «Σε μια εποχή που τα ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία εξαφανίζονται, εμείς πιστεύουμε στην αξία τους», ανέφερε η εκπρόσωπος της συλλογικότητας, Ms. Haynes και, όπως φάνηκε, μαζί τους πιστεύουν και εκατοντάδες άλλοι. 

βιβλίοΝέα Υόρκηsocial media