Κόσμος|28.09.2022 18:22

Συνεδριάζει το τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας με συμμετοχή των αρχηγών Ναυτικού και Αεροπορίας – Συντηρούν το πολεμικό κλίμα τα τουρκικά ΜΜΕ

Newsroom

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 16:45 ώρα Τουρκίας το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, στη συνεδρίαση συμμετέχουν οι αρχηγοί της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας και του Ναυτικού.

Στη συνάντηση Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «θα συζητηθούν λεπτομερώς τα βήματα της Ελλάδας που αυξάνουν την ένταση. Θα αξιολογηθούν οι πρόσφατες εξελίξεις, ιδίως ο εξοπλισμός των νησιών του Αιγαίου κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και η αύξηση των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα».

Συντηρούν το πολεμικό κλίμα τα τουρκικά ΜΜΕ

Παράλληλα, τα τουρκικά ΜΜΕ συνεχίζουν σε προκλητικό τόνο να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Στο στόχαστρο του CNN Turk βρέθηκε η άσκηση που διεξάγεται στο Αιγαίο με τη συμμετοχή του ελληνικού και του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

«Συνεχίζοντας να εξοπλίζει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς, η Ελλάδα προχώρησε σε ένα βήμα που ενίσχυσε περαιτέρω το ενδεχόμενο "πολέμου" στη σκιά της έντασης στη γραμμή Άγκυρας-Αθήνας. Ξεκίνησε κοινές ασκήσεις με τη Γαλλία στο ανατολικό Αιγαίο με τη Γαλλία», σημειώνει χαρακτηριστικά το τουρκικό Μέσο και συνεχίζει:

«Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα συμμετείχε στην άσκηση με όλα τα πολεμικά πλοία που ανήκουν στο πολεμικό ναυτικό. Μαχητικά αεροπλάνα, ελικόπτερα, ειδικές μονάδες, πλοία και υποβρύχια του πολεμικού ναυτικού συμμετέχουν επίσης στην άσκηση».

«Μετά την έναρξη της κοινής άσκησης με τη Γαλλία, η οποία θα διαρκέσει έως την 1η Οκτωβρίου, ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης συνέχισε να στοχοποιεί την Τουρκία. Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε: "Η άλλη πλευρά μπορεί να συνεχίσει τις απειλές της με μονότονο τρόπο, αλλά είναι μόνη της σε αυτό το παιχνίδι"», ανέφερε το CNN Turk.

Σημειώνεται πως για ακόμη μια φορά σήμερα σημειώθηκε μπαράζ παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου, από συνολικά 8 αεροσκάφη (F-16, μη επανδρωμένα και κατασκοπευτικά). Συγκεκριμένα τα εν λόγω αεροσκάφη προχώρησαν σε 54 παραβιάσεις εθνικού εναέριου χώρου, και 5 παραβάσεις κανόνων εναέριας κυκλοφορίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάνπαραβιάσειςτουρκικές προκλήσειςΣυμβούλιο Εθνικής Ασφάλειαςειδήσεις τώρα