Κόσμος|25.10.2022 13:15

«Έρχονται πιο λαμπρές ημέρες για τη Βρετανία»: H τελευταία ομιλίας της Λιζ Τρας σε ρόλο πρωθυπουργού

Newsroom

Την τελευταία της ομιλία ως πρωθυπουργός της Βρετανίας εκφώνησε η Λιζ Τρας. Η απερχόμενη ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ τόνισε ότι ήταν τιμή της να υπηρετήσει ως πρωθυπουργός της Βρετανίας ενώ υποστήριξε το έργο της κυβέρνησης της, σημειώνοντας πως πήρε αποφασιστικά μέτρα για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Παράλληλα ζήτησε αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες που δίνει το Brexit, προσθέτοντας πως: «Αυτό σημαίνει να δώσουμε περισσότερη ελευθερία στους πολίτες και να αποκαταστήσουμε την εξουσία των δημοκρατικών θεσμών. Αυτό σημαίνει χαμηλότερους φόρους, ώστε οι πολίτες να αποταμιεύουν τα χρήματα που βγάζουν» πρόσθεσε η κυρία Τρας. «Πιστεύω στη Βρετανία και τον βρετανικό λαό γνωρίζω ότι έρχονται πιο λαμπρές ημέρες» κατέληξε.

Στο υπουργικό συμβούλιο που προηγήθηκε η Λιζ Τρας ευχαρίστησε τα μέλη της κυβέρνησής της κάνοντας λόγο για σημαντικά επιτεύγματα που καταγράφηκαν. Μετά την ομιλία της κατευθύνθηκε προς το παλάτι του Μπάκιγχαμ για να υποβάλει και επίσημα την παραίτησή της στον βασιλιά Κάρολο.

Η θητεία της Λιζ Τρας στον πρωθυπουργικό θώκο είναι η διήρκησε μόλις επτά εβδομάδες, καθιστώντας την πιο βραχύβια πρωθυπουργό στην ιστορία της Βρετανίας. Αντικαταστάτης της χρίστηκε είναι ο Ρίσι Σούνακ, ο οποίος μέσα στην ημέρα αναμένεται να βρεθεί έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ για την πρώτη του ομιλία ως νέος πρωθυπουργός της.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρίσι ΣούνακΒρετανίαομιλίαΛιζ Τραςειδήσεις τώρα