Κόσμος|05.11.2022 23:15

Σοκ στις ΗΠΑ: Νοσοκόμα ακρωτηρίασε ασθενή χωρίς την άδειά του - Ήθελε να το εκθέσει στο... οικογενειακό της ταριχευτήριο

Newsroom

Μια νοσηλεύτρια στο Ουισκόνσιν κατηγορείται ότι ακρωτηρίασε το παγωμένο πόδι ενός άνδρα που πέθαινε, χωρίς την άδειά του, προκειμένου να το διατηρήσει για να το εκθέσει στο ταριχευτήριο της οικογένειάς της.

Η 38χρονη Mary K. Brown φέρεται να έκοψε το δεξί πόδι του θύματος -χωρίς την έγκρισή του ή την άδεια του γιατρού στις 27 Μαΐου- και είπε σε μια συνάδελφο νοσοκόμα ότι σκόπευε να το τοποθετήσει σε μια πινακίδα που θα έγραφε «φορέστε τις μπότες σας, παιδιά», σύμφωνα με την ποινική δίωξη που περιήλθε στην κατοχή του WQOW και μεταδίδει η New York Post.

Το θύμα είχε εισαχθεί στο Valley Health and Rehab Center στο Spring Valley τον Μάρτιο με σοβαρά κρυοπαγήματα και στα δύο του πόδια. Στα τέλη Μαΐου, οι γιατροί ήταν σίγουροι ότι ήταν κοντά στο θάνατο και μάρτυρες ανέφεραν πως το πόδι του ήταν «νεκρό» και συγκρατούνταν μόνο από νεκρό δέρμα και τένοντες.

Μια νοσοκόμα που ήταν παρούσα όταν η Brown φέρεται να έκοψε το πόδι του άνδρα στις 27 Μαΐου κατήγγειλε ότι ο ασθενής έσφιγγε σφιχτά το χέρι της και φώναζε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Μετά τον ακρωτηριασμό, ο άνδρας είπε σε άλλη νοσοκόμα ότι είχε αισθανθεί τα πάντα και πως πονούσε βασανιστικά, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο. Η Brown φέρεται να είπε στην αστυνομία ότι έκοψε το πόδι του άνδρα προκειμένου να τον κάνει να νιώσει πιο άνετα.

Είπε, επίσης, πως αυτό θα ήθελε και η ίδια αν ήταν στη θέση του. Πάντως, δεν είναι σαφές αν και πότε πέθανε το θύμα.

Ο διαχειριστής και διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Υγείας και Αποκατάστασης που είχε εισαχθεί ο άνθρωπος δήλωσε στο WQOW ότι η Brown δεν εργάζεται πλέον στην εγκατάσταση: «Έχουμε και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε πλήρως με την έρευνα για το θέμα αυτό. Το πρόσωπο που εντοπίστηκε δεν εργάζεται σε εμάς».

Η Brown κατηγορείται για σωματική κακοποίηση ηλικιωμένου ατόμου και σκόπιμη πρόκληση μεγάλης σωματικής βλάβης. Αναμένεται να εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 6 Δεκεμβρίου.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

νοσοκόμαΗΠΑακρωτηριασμόςειδήσεις τώραακρωτηριασμοί