Κόσμος|12.11.2022 20:37

Ράπισμα ελληνοαμερικανού βουλευτή σε Ερντογάν μέσω του OPEN για τα F-16: Έχουμε εναλλακτικές εάν δεν προχωρήσει το μπλόκο της Γερουσίας

Newsroom

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN και τη δημοσιογράφο Χριστίνα Ιορδανίδου έδωσε ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Γκας Μπιλιράκης, ο οποίος δηλώνει ότι θα κάνουν τα πάντα για να μην πάρουν οι Τούρκοι τα F-16, με φόντο τις ενδιάμεσες εκλογές.

«Έχουμε κι άλλες ιδέες»

Απαντώντας σε πρόσφατη αναφορά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως μια νίκη των Ρεπουμπλικάνων στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ θα φέρει πιο κοντά τα F-16 στην Τουρκία, ο κ. Μπιλιράκης σημείωσε: «Περάσαμε μια τροπολογία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, νομίζω γνωρίζετε την ιστορία, ήταν μια εξαιρετική ιστορία, πως πείσαμε 60 μέλη του Κογκρέσου και ήμασταν νικητές στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ωστόσο δεν έχουμε τελειώσει ακόμα. Εξακολουθούμε να προσπαθούμε να πείσουμε τη Γερουσία, να προσθέσει την τροπολογία Μενέντεζ, να την περάσουμε στο νόμο του υπουργείου Άμυνας. Αν δεν λειτουργήσει αυτό, έχουμε και άλλες ιδέες. Δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε».

Ο ίδιος συνεχίζει τονίζοντας: «Θέλω τα αδέρφια μου να ξέρουν ότι σας αγαπάμε, δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ, και δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για εσάς».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για το πόσο προβληματικό θα ήταν για τη χώρα μας, ο Μπομπ Μενέντεζ να μην είναι πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, ο κ. Μπιλιράκης εκτίμησε: «Δεν νομίζω γιατί κι άλλο εν ενεργεία μέλος της Γερουσίας είναι υπέρ της Ελλάδας, και έχουμε δουλέψει προς αυτή την κατεύθυνση με μέλος των Ρεπουμπλικάνων».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΗΠΑενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑΓκας Μπιλιράκηςειδήσεις τώρα