Στο «αιματοβαμμένο» Μουντιάλ του Κατάρ έχουν επενδυθεί δισεκατομμύρια δολάρια – Κι όμως, το ποδόσφαιρο παραμένει το κατεξοχήν λαϊκό άθλημα
NewsroomΑυλαία σηκώνει αυτό το Σαββατοκύριακο το Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ και τα μάτια των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων είναι στραμμένα στην πρώτη χώρα της Μέσης Ανατολής που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.
Ωστόσο, η απόλαυση του ποδοσφαίρου δεν έγκειται μόνο στο να παρακολουθεί κανείς τους καλύτερους παίκτες του κόσμου να αγωνίζονται στα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά γήπεδα. Στο άλλο άκρο των superstar παικτών, χορηγών και γηπέδων, το ποδόσφαιρο παραμένει το κατεξοχήν άθλημα του λαού.
Σε όλο τον κόσμο, σε τοπικά ή αυτοσχέδια γηπεδάκια και αλάνες, σε χωματόδρομους και παραλίες, εκατομμύρια παιδιά και ενήλικες παίζουν -με αθλητικά, σανδάλια ή ξυπόλητοι-, όπου και όπως μπορούν πραγματικά.
Στο Μπουένος Άιρες ένα αγόρι προσπαθεί να κάνει μια απόκρουση με φόντο τον τοίχο ενός κτιρίου που φιλοξενεί μια τεράστια τοιχογραφία του αείμνηστου Αργεντινού θεού, Ντιέγκο Μαραντόνα. Στις ΗΠΑ μία ομάδα κοριτσιών προπονείται στο γήπεδο του σχολείου της - όλες οι παίκτριες φορούν κάλτσες στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Αγόρια από το Αφγανιστάν ντριμπλάρουν στο βραχώδες, γεμάτο σκόνες έδαφος της Καμπούλ. Το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι μία μπάλα, παρέα και η επιθυμία να παίξει ποδόσφαιρο. Και αυτή είναι όλη η γοητεία του.
- Τέμπη: Όλη η Ελλάδα στους δρόμους ζητά δικαιοσύνη - Εικόνες κοσμοσυρροής από κάθε άκρη της χώρας
- Ράγισαν οι πέτρες στο μνημόσυνο από τους συγγενείς στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη
- Τελικά πόσο κόσμο είχε το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα; Τι απαντά ειδική εφαρμογή
- Από την Ισλανδία ως το Τόκιο οι πολίτες φωνάζουν, «Δεν έχω οξυγόνο»