Ερντογάν για Προσφυγικό: Η Ευρώπη ζει στη γαλήνη χάρη στην αυτοθυσία της Τουρκίας
NewsroomΟ Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σαπό το Καχραμάνμαράς που βρέθηκε το Σάββατο δήλωσε ότι η Ευρώπη σήμερα ζει εν μέσω γαλήνης, χάρη στην Τουρκία, αναφερόμενος στο προσφυγικό. «Αν σήμερα οι λαοί της Ευρώπης ζουν γαλήνια στα εδάφη τους, το οφείλει στην αυτοθυσία της Τουρκίας και του τουρκικού έθνους. Ωστόσο δεν πρόκειται εσαεί να κάνουμε αυτήν την αυτοθυσία. Οι Σύροι αδελφοί μας που βρίσκονται στη χώρα μας νοσταλγούν τις εστίες και την πατρίδα τους. Θέλουν να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό στην πατρίδα τους», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.
Παράλληλα, κατά τρία χρόνια αυξάνει η Τουρκία τη θητεία των πιλότων της στην πολεμική αεροπορία, προκειμένου να καλύψει τη μεγάλη έλλειψη που παρατηρείται ειδικά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016, οπότε πάνω από 600 πιλότοι εκδιώχθηκαν ή συνελήφθησαν από το σώμα ή διέφυγαν στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τζουμχουριέτ» που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, χθες (23/2/2019) δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, νόμος με την υπογραφή του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, που προβλέπει την αύξηση της θητείας των πιλότων της πολεμικής αεροπορίας από τα 18 στα 21 χρόνια. Δηλαδή, οι πιλότοι της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας δεν θα μπορούν να βγαίνουν στη σύνταξη στα 18 χρόνια, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, αλλά 3 χρόνια μετά.
Ωστόσο, έμπειροι στρατιωτικοί σημειώνουν ότι είναι δύσκολο να καλυφθεί το κενό με την επιμήκυνση της θητείας, καθώς πιλότοι σε προχωρημένες ηλικίες είναι επικίνδυνο να χειρίζονται μαχητικά αεροσκάφη όπως F-4 και F-16. Επομένως, αυτό που έχει σημασία δεν είναι ο συνολικός αριθμός πιλότων που διαθέτει μία πολεμική αεροπορία, αλλά ο πραγματικός αριθμός των «ενεργών πιλότων», αυτών δηλ. που μπορούν να πετούν σε μαχητικά αεροσκάφη.
Επίσης, επιμηκύνθηκε και η διάρκεια της θητείας των πιλότων που έχουν τελειώσει την εκπαίδευσή τους από 3 σε 6 χρόνια. Με άλλα λόγια, ένας Τούρκος πιλότος δεν θα μπορεί να εγκαταλείψει το σώμα αν δεν έχει συμπληρώσει τουλάχιστον 6 χρόνια στο σώμα μετά το τέλος της εκπαίδευσής του.
Σύμφωνα με όσα σημειώνει η ανταποκρίτρια του OPEN TV στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη, ο νόμος προβλέπει ακόμη και «επιστράτευση» αποστρατευμένων πιλότων, σε περίπτωση που δεν υπάρχει σε εξέλιξη κάποια δίωξη εναντίον τους, η φυσική τους κατάσταση είναι άριστη και έχει δοθεί σχετική έγκριση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας.
Ο υποχρεωτικός αριθμός των πιλότων που αντιστοιχεί ανά μαχητικό αεροσκάφος σε περιόδους προετοιμασίας πολέμου είναι 2,5, αλλά γίνονταν αποδεκτός και ο αριθμός του 1,5 ανά αεροσκάφος. Ωστόσο μετά την έξοδο 600 Τούρκων πιλότων από το 2016 και έπειτα, ο αριθμός αυτός για την τουρκική πολεμική αεροπορία έχει μειωθεί στους 0.8 πιλότους, δηλαδή ούτε ένας χειριστής ανά αεροσκάφος.
Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram
- Αγωνία στην Ευρώπη με τις εξελίξεις στην Ουκρανία: - Μπορέλ: «Πούτιν και Τραμπ θα καθίσουν στο τραπέζι για τη λήξη του πολέμου»
- Ευελπίδων: Ένταση στα δικαστήρια μετά την προφυλάκιση του Νίκου Ρωμανού - Κρότου λάμψης και κυνηγητό
- Τραγική η κατάσταση στη Γάζα: Όλα τα νοσοκομεία θα μειώσουν ή θα σταματήσουν τη λειτουργία τους σε «48 ώρες»
- Ο Σεμπάστιαν Σταν υποστηρίζει ότι οι σταρ του Χόλιγουντ «φοβούνται» τον Ντόναλντ Τραμπ