Κόσμος|11.12.2022 18:10

34 χρόνια μετά την τραγωδία του Λόκερμπι: Συνελήφθη συνεργός του βομβιστή - Είχε φτιάξει τη βόμβα που ανατίναξε τo αεροπλάνο

Newsroom

Στα χέρια των αμερικανικών αρχών φαίνεται ότι βρίσκεται σύμφωνα με το Reuters o κατασκευαστής της βόμβας της επίθεσης στο Λόκερμπι το 1988. Οι οικογένειες όσων σκοτώθηκαν στη βομβιστική επίθεση ενημερώθηκαν ότι ο ύποπτος βρίσκεται υπό κράτηση στις ΗΠΑ, δήλωσε την Κυριακή ένας εκπρόσωπος του Γραφείου του Στέμματος και της Εισαγγελίας της Σκωτίας (COPFS)

34 χρόνια μετά

34 χρόνια μετά από το πιο θανατηφόρο τρομοκρατικό περιστατικό που έχει σημειωθεί σε βρετανικό έδαφος ο άνθρωπος που φέρεται να τοποθέτησε τη βόμβα στην πτήση 103 της Pan Am, τον Δεκέμβριο του 1988 και οδήγησε στον θάνατο 270 νεκρούς, 259 επιβάτες του Boeing 747 και άλλους 11 κατοίκους της περιοχής αναμένεται να δικαστεί στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με το BBC ο Λίβυος, πρώην μέλος των υπηρεσιών Πληροφοριών του Μουάμαρ Καντάφι, Αμπού Αγκίλα Μασούντ, για τον οποίο είχαν απαγγελθεί κατηγορίες από τις αμερικανικές Αρχές πριν από δύο χρόνια, βρίσκεται υπό κράτηση. Για την τρομοκρατική επίθεση είχε αρχικά κατηγορηθεί ο επίσης Λίβυος Αμπντελμπασέτ Αλί Μοχάμαντ αλ-Μεγκράχι, που πέθανε το 2012 δηλώνοντας μέχρι και την τελευταία στιγμή αθώος για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ο Μασούντ ήταν ο τρίτος βασικός ύποπτος για το τρομοκρατικό χτύπημα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑβομβιστική επίθεσητρομοκρατικό χτύπημαΛόκερμπιειδήσεις τώρα