Πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Κατάρ για Qatar Gate: Λυπηρό για εμάς που εξετάζεται μια Ελληνίδα για σοβαρό ζήτημα διαφθοράς
NewsroomΣτην εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» του Open μίλησε ο Σεραφείμ Κοτρώτσος, πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας του Κατάρ για την εμπλοκή της Εύας Καϊλή στο Qatar Gate αλλά και το Μουντιάλ.
«Οι Έλληνες του Κατάρ παρακολουθούμε την ειδησεογραφία σχετικά με την Ελλάδα και το Κατάρ και πολλές φορές μένουμε με ανοιχτό το στόμα ιδιαίτερα σε σχέση με αυτά που γράφονται ή λέγονται με το Κατάρ τα τελευταία ένα – δύο χρόνια. Βλέπουμε μεγάλη αναντιστοιχία με αυτά που εμείς βιώνουμε εδώ. Δεν μιλάω για το πρόσφατο σκάνδαλο αλλά γενικότερα. Για το αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ δεν μπορούμε να ξέρουμε», αναφέρει αρχικά.
Ερωτώμενος για το Qatar Gate και το εάν τους ρωτά ο κόσμος λόγω της εμπλοκής του ονόματος μιας Ελληνίδας, είπε πως: «Δεν μας ρωτούν ιδιαίτερα, δεν είναι κάτι που απασχολεί ιδιαίτερα την κοινή γνώμη. Υπήρξε ένας καταιγισμός άλλων δημοσιευμάτων σε σχέση με το Μουντιάλ και τα κατασκευαστικά που είχαν τραβήξει περισσότερο το βλέμμα από την Εύα Καϊλή. Ως Έλληνες φυσικά είναι λυπηρό για μας που ένας Έλληνας βρίσκεται σε μια διαδικασία εξέτασης για σοβαρό ζήτημα διαφθοράς γιατί σίγουρα είναι κάτι που στιγματίζει την αντιπροσώπευση των Ελλήνων στο Ευρωκοινοβούλιο».
Στη συνέχεια, έδωσε μια άλλη εικόνα από αυτή που έχει η κοινή γνώμη για τους χιλιάδες νεκρούς εργάτες.
«Το θέμα με τα εργασιακά για την δημιουργία του σταδίου στο Κατάρ είναι κάτι που συζητείτο και κυρίως ως μια τεράστια ανακρίβεια και παραπληροφόρηση. Πιθανότατα στρατευμένη γιατί υπάρχουν διάφορα περιφερειακά συμφέροντα που συγκρούονται εδώ. Στην Ελληνική κοινότητα έχουμε πάρα πολλούς μηχανικούς σε καίριες θέσεις σε κατασκευαστικά έργα και στο Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά και ιδιωτικά και δεν είχαμε συμβάντα. Αν πραγματικά υπήρχε αριθμός των οποίων αναφέρουν πολλά ΜΜΕ για τα εργατικά ατυχήματα σε σχέση με το Μουντιάλ θα είχε καταγραφεί και θα τα γνωρίζαμε από πρώτο χέρι, και δεύτερο χέρι από τους συμπατριώτες και συναδέλφους που είναι εδώ. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Θεωρώ πως έχει γίνει μια εκστρατεία διαμόρφωσης εικόνας που δεν ισχύει στην πραγματικότητα.
Υπάρχουν συγκρούσεις περιφερειακών συμφερόντων που είχαν κορυφωθεί το 2017 με τον αποκλεισμό του Κατάρ από τις γειτονικές του χώρες. Τότε μάλιστα υπήρξε μια χρηματοδότηση κέντρων διαμόρφωσης δημοσίων σχέσεων από χώρες που είχαν προκαλέσει τον αποκλεισμό, οι οποίες έκαναν εκστρατεία δημοσιευμάτων που ξεκίνησαν από τότε και στη συνέχεια εντάθηκαν. Σταδιακά έγινε άρση του αποκλεισμού του Κατάρ. Η αρνητική δημοσιότητα έχει μείνει», κατέληξε.
- Σπυράκη: Σήμερα θα ζητήσω την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας
- Νοσοκομεία: Ποια συγχωνεύονται με το νέο χάρτη της υγείας - Όλα τα κριτήρια
- Φεστιβάλ Γρίφων: Μυαλά από άλλο... πλανήτη επικοινωνούν με τον Αρχιμήδη και δίνουν ζωή στη Μέδουσα
- Ενεργειακή κρίση: «Τρέχει» η επιστροφή στο λιγνίτη - Ο διπλός στόχος του ΥΠΕΝ
- 3 μαθήματα που μου έδωσαν οι άνθρωποι που τους πήρα συνέντευξη φέτος και αξίζει να διαβάσεις
- Τα μηνύματα Μητσοτάκη για το 2025 και τα δύο σενάρια για τον ανασχηματισμό: Τι θα συζητηθεί στο υπουργικό
- Ξεκινά η μετακίνηση προσωπικού στα νοσοκομεία τους πρώτους μήνες του 2025 – Το σχέδιο του υπουργείου Υγείας
- Διπλωματική αντεπίθεση του Τζολάνι: Πετά την προβιά του τζιχαντιστή και βάζει δυτικό κοστούμι
- Ζεστά ιγκλού, πολύχρωμα σπιτάκια και ένα μεγάλο υπαίθριο τζάκι περιμένουν τον Αϊ-Βασίλη στην Ακρόπολη των Σερρών