Κόσμος|19.12.2022 15:50

Προειδοποίηση Ζαχάροβα: Εχθρική κίνηση η πιθανή παράδοση S-300 από την Ελλάδα στην Ουκρανία

Newsroom

Προειδοποίηση κατά της χώρας μας, να μη στείλει τους ρωσικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300 στην Ουκρανία, απηύθυνε σε αυστηρό τόνο η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Οι ελληνικές αρχές πρόσφατα ενίσχυσαν τις δηλώσεις τους σχετικά με την ετοιμότητά τους να προμηθεύσουν την Ουκρανία με συστήματα αεράμυνας S-300 PMU1, υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβουν επιπλέον αριθμό αμερικανικών πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας Patriot για να τα αντικαταστήσουν», είπε η Ζαχάροβα, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, τηλεγράφημα που αναδημοσιεύει και το Reuters.

Η Ζαχάροβα σε αυτό το πλαίσιο, επεσήμανε πως «θεωρούμε τα προκλητικά σχέδια για την παράδοση συστημάτων αεράμυνας S-300 και τροποποιήσεις τους που έχουν παραχθεί στη Σοβιετική Ένωση ή τη Ρωσία ως ανοιχτά εχθρική κίνηση, που στοχεύει κατά της Ρωσίας».

Τι δήλωσε νωρίτερα Ρώσος αξιωματούχος

Η μεταφορά των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-300 στην Ουκρανία από τις ελληνικές Αρχές θα είναι ένα επικίνδυνο βήμα για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, δήλωσε νωρίτερα, στο ίδιο μήκος κύματος, ο Γκεόργκι Μουράντοφ, μόνιμος αντιπρόσωπος της Κριμαίας υπό τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αναπληρωτής πρωθυπουργός της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας.

«Ένα τέτοιο βήμα από την Αθήνα δεν θα ήταν μόνο μια παράλογη επίδειξη εχθρότητας προς τη Ρωσία, αλλά και ένα επικίνδυνο βήμα σε σχέση με τα δικά τους εθνικά συμφέροντα, τα οποία η ελληνική κοινή γνώμη ήδη δηλώνει δυνατά», δήλωσε ο Μουράντοφ σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΡωσίαΟυκρανίαS-300Μαρία Ζαχάροβαειδήσεις τώραπόλεμος