Κόσμος|22.12.2022 17:27

Ποιο Τζόκερ; 2,5 δισ. ευρώ μοίρασε η χριστουγεννιάτικη λοταρία «El Gordo» στην Ισπανία

Newsroom

Αμύθητα κέρδη μοίρασε η χριστουγεννιάτικη λοταρία «El Gordo» στην Ισπανία, η οποία και σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου στη χώρα.

Σε όλη την Ισπανία, με επιφωνήματα χαράς, αγκαλιές και σαμπάνια, τυχεροί νικητές Ισπανία γιόρτασαν σήμερα για τα κέρδη της κλήρωσης του «El Gordo» (ο χοντρός). Οι νικητές ήταν πολλοί και από κάθε γωνιά της χώρας καθώς, ο ίδιος αριθμός πουλήθηκε πολλές φορές. Ο πρώτος λαχνός του «El Gordo» φέτος, μοίρασε το αστρονομικό ποσό των τα 2,52 δισεκ. ευρώ – κατά τί μεγαλύτερο από τα περσινά 2,41 δισεκ. ευρώ.

Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε στο Teatro Real της Μαδρίτης και μεταδόθηκε από την τηλεόραση. Τους νικητήριους αριθμούς από τις δύο κληρωτίδες επέλεξαν νεαροί μαθητές από το σχολείο San Ildefonso. Οι ίδιοι τους ανακοίνωσαν, στη συνέχεια, στο κοινό, τραγουδώντας.

Όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες αυτή την περίοδο, και η Ισπανία είναι αντιμέτωπη με την κρίση του κόστους διαβίωσης και στασιμότητα μισθών. Το κοινό του Teatro Real ενθουσιάστηκε όταν μία άνεργη μητέρα δύο παιδιών που γεννήθηκε στο Περού και ήταν μεταξύ των θεατών, η Πέρλα, συνειδητοποίησε ότι κρατούσε στο χέρι της έναν από τους νικητήριους αριθμούς του El Gordo.

Η Πέρλα κέρδισε 400.000 ευρώ προ φόρων και, όπως είπε σε δημοσιογράφους, θα τά χρησιμοποιήσει για την αγορά ενός καινούργιου σπιτιού, τη μόρφωση των παιδιών της, αλλά θα κάνει και μία δωρεά στην καθολική εκκλησία.

Η κλήρωση - παράδοση αιώνων

Η χριστουγεννιάτικη λοταρία είναι μία παράδοση η οποία χρονολογείται από το 1812, την περίοδο των Ναπολεόντειων Πολέμων, δηλαδή, όταν η Ισπανία ήταν υπό γαλλική κατοχή. Στόχος της ήταν η συγκέντρωση χρημάτων για τον πόλεμο.

Κάθε χρόνο, τους μήνες πριν την 22α Δεκεμβρίου, στην Ισπανία συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι συγκεντρώνουν τα χρήματά τους ώστε να αγοράσουν παρέα τους λαχνούς. Πολλές φορές οι αριθμοί που επιλέγουν είναι με βάση τις προσωπικές τους προκαταλήψεις και τα βιώματά τους. Σύμφωνα με την ένωση πωλητών Anapal, οι συμμετέχοντες στις κληρώσεις δαπανούν κατά μέσο όρο 66,6€ για λαχνούς του El Gordo.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΣΗΣΕΙΣ

κέρδηλοταρίαΧριστούγενναΙσπανίαειδήσεις τώρα