Κόσμος|04.01.2023 22:25

«Ο Πούτιν πάσχει από καρκίνο, θα πεθάνει σύντομα», λέει ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας

Newsroom

Για την κατάσταση της υγείας του πρόεδρου της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, μίλησε ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του ουκρανικού στρατού, Κίριλ Μπουντάνοφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ABC News, κάνοντας, μάλιστα, την πρόβλεψη ότι ο Πούτιν σύντομα θα πεθάνει

«Είναι άρρωστος εδώ και πολύ καιρό, είμαι σίγουρος ότι έχει καρκίνο. Νομίζω ότι θα πεθάνει πολύ γρήγορα. Ελπίζω πολύ σύντομα», είπε χαρακτηριστικά. 

Ερωτηθείς, εάν η υπηρεσία πληροφοριών, έλαβε αυτές τις πληροφορίες από πηγές κοντά στον Πούτιν, ο Μπουντάνοφ απάντησε, «Ναι, απλώς το ξέρουμε».

Ο ίδιος προέβλεψε ότι μετά τον θάνατο του Πούτιν θα υπάρξει αλλαγή εξουσίας στη Ρωσία, σχολιάζοντας πως «δεν πρέπει να φοβόμαστε τον μετασχηματισμό της, καθώς μόνο όφελος θα προκύψει για ολόκληρο τον κόσμο».

Ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του ουκρανικού στρατού έκανε λόγο για νέα χτυπήματα στα ρωσικά εδάφη, σημειώνοντας πως οι επιθέσεις θα γίνονται «ολοένα και πιο βαθιά» στο εσωτερικό της Ρωσίας.

Ερωτηθείς για τυχόν επιθέσεις στην Κριμαία, η οποία προσαρτήθηκε παράνομα από τη Ρωσία το 2014, ο Μπουντάνοφ είπε, «Η Κριμαία είναι ουκρανικό έδαφος, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε όπλο στο έδαφός μας».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βλαντίμιρ ΠούτινΟυκρανίαΡωσίαειδήσεις τώρα