Ένας από τους πιο αιμοσταγείς serial killer θέλει να πολεμήσει για τον Πούτιν - Σκότωσε δεκάδες γυναίκες και τώρα ζητά να αποφυλακιστεί
NewsroomΟ πιο αιμοσταγής κατά συρροή δολοφόνος της Ρωσίας προσφέρεται εθελοντικά να πολεμήσει για τον Βλαντιμίρ Πούτιν στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ο λόγος για τον 58χρονο Μικαίλ Ποπκόβ, πρώην αστυνομικό ο οποίος απέκτησε το παρατσούκλι «λυκάνθρωπος» αφού δολοφόνησε 83 γυναίκες και εκτίει δύο ποινές ισόβιας κάθειρξης συν εννέα έτη μετά από τρεις ξεχωριστές δίκες.
Ο επικίνδυνος κακοποιός θέλει να ενταχθεί σε ένα αμφιλεγόμενο σύστημα που επιτρέπει δολοφόνους, βιαστές και άλλους σκληρούς εγκληματίες να γίνονται μισθοφόροι. Σε όσους πολεμήσουν και επιζήσουν μετά από έξι μήνες, ο Ρώσος πρόεδρος του δίνει χάρη για τα εγκλήματά τους, αναφέρει η Daily Mail.
Μπορεί επίσημα να έχει καταδικαστεί για τις δολοφονίες 83 γυναικών, οι Αρχές της χώρας όμως εκτιμούν τα θύματα «ήταν κοντά στα 200».
Ο κατά συρροή δολοφόνος βίαζε τα περισσότερα από τα θύματά του ηλικίας 18 έως 50 ετών πριν τα σκοτώσει με τσεκούρια, σφυριά, μαχαίρια, κατσαβίδια και φτυάρια.
Παρά ταύτα, οι ρωσικές αρχές επέτρεψαν στην κρατική τηλεόραση να του πάρει συνέντευξη πίσω από τα κάγκελα, στην οποία παρακαλά να ενταχθεί στους μαχητές του Πούτιν, ισχυριζόμενος ότι είχε εμπειρία στα ραδιοηλεκτρονικά από την εποχή που ήταν κληρωτός στον Κόκκινο Στρατό.
Επίσης, ελπίζει πως με το σύστημα αυτό της αποφυλάκισης θα καταφέρει να κερδίσει την ελευθερία του.
Συγκεκριμένα, ρωτήθηκε από τη ρωσική κρατική τηλεόραση: «Ποιο είναι το όνειρό σας;», με την απάντηση να είναι: «Να καταταγώ στον στρατό. Δεν θα δίσταζα να συμμετάσχω στον πόλεμο».
Ο Πόπκοβ είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού και από το 1992 έως το 2010 έσπερνε τον τρόμο στην πόλη Ανγκάρσκ με τη «δικαιολογία» πως ήθελε «να την καθαρίσει από τις πόρνες».
Ψυχίατρος τον αξιολόγησε ως έναν άνθρωπο με «ανθρωποκτόνο μανία», μια κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο έχει μια παράλογη επιθυμία να σκοτώσει κάποιον, ανέφερε το TASS.
Παρ' όλα αυτά, ο ίδιος κηρύχθηκε υγιής.
Κατά τη διάρκεια της πανδημίας τον έβαλαν να εργαστεί στη φυλακή κατασκευάζοντας μάσκες προσώπου.
«Υπήρχαν στιγμές που σκέφτηκα ότι η θανατική ποινή ήταν καλύτερη», δήλωσε ο εγκληματίας.
Σημειώνεται πως η Ρωσία έχει εφαρμόσει μορατόριουμ στη χρήση της θανατικής ποινής από το 1996. Πριν από αυτό, οι καταδικασθέντες πυροβολούνταν στο πίσω μέρος του κεφαλιού από έναν δήμιο.
Ο ίδιος άφησε να εννοηθεί ότι η επιθυμία του να πολεμήσει στον πόλεμο ήταν ισχυρότερη από μια απλή επιθυμία.
«Αυτό δεν είναι ένα παιχνίδι στον υπολογιστή, δεν είναι βιβλία φαντασίας για υπερήρωες», είπε.
Μιλώντας πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, ο Ποπκόβ εξέφρασε «λύπη» σφαγή που διέπραξε.
«'Έχω πολλά να μετανιώσω. Για παράδειγμα, ότι τίποτα από όλα αυτά δεν είχε συμβεί, ότι δεν είχα κάνει (αυτά τα πράγματα)», είπε.
«Είναι μια φυσική επιθυμία κάθε ανθρώπου - να μετανιώνει. Είχα πολύ χρόνο να το σκεφτώ (αυτό)», σημείωσε ο ίδιος.
- Live blogging η κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ - Μεταφέρεται η σορός στο Τατόι
- Τσαβούσογλου για F-35: Οι ΗΠΑ να προσέξουν τις ισορροπίες Τουρκίας και Ελλάδας – Συμφωνήσαμε σε όλα τα επίπεδα για τα F-16
- Οικονόμου για Φλώρο: Δεν κλονίζεται η εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στο πρόσωπό του – Ποιος ωφελείται από την υπονόμευση των Ενόπλων Δυνάμεων;
- Πέθανε η ιταλίδα ηθοποιός Τζίνα Λολομπρίτζιντα σε ηλικία 95 ετών
- Προϋπολογισμός: Μικρότερο το πρωτογενές έλλειμμα του 2022
- ΣΥΡΙΖΑ: Η απώλεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το τάιμινγκ και οι κινήσεις των στρατοπέδων
- ΠΑΣΟΚ: Restart στην Αξιωματική Αντιπολίτευση - Το μεγάλο crash test
- Γιατί ο ΟΑΣΑ προσανατολίζεται σε περισσότερους ιδιώτες στις συγκοινωνίες - Οι γραμμές... ανά παραγγελία
- Στεγαστικό επίδομα για τους σπουδαστές των ΙΕΚ: Οι προθεσμίες για τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά