Κόσμος|19.01.2023 16:30

«Ζούσε σε συνθήκες ακατάλληλες ακόμη και για ζώα»: 16χρονη στη Βρετανία πέθανε από ακραία γονεϊκή παραμέληση

Newsroom

Μια υπόθεση ακραίας γονεϊκής παραμέλησης έχει συγκλονίσει τη Βρετανία, όπου μια 16χρονη με κινητικά προβλήματα πέθανε, επειδή πήρε πολύ βάρος κατά τη διάρκεια τη πανδημίας. 

Αναλυτικότερα, η 16χρονη Kaylea Titford πέθανε το 2020 από επιπλοκές που συνδέονταν με το βάρος της. Μαρτυρίες στο δικαστήριο Mold Crown Court όπου εκδικάζεται η υπόθεση ανέφεραν ότι η 16χρονη πριν την πανδημία ήταν ιδιαίτερα ανεξάρτητη και συμμετείχε ακόμη και σε μαθήματα γυμναστικής με το αναπηρικό της καροτσάκι.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι γονείς της φέρονται να την άφηναν μόνη της στο δωμάτιό της, αδιαφορώντας για τις ανάγκες της αλλά και την προσωπική της υγιεινή, με αποτέλεσμα αυξηθεί το βάρος της υπερβολικά και να επιβαρυνθεί η υγεία της.

Οι γονείς της κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, με τη μητέρα της να έχει αποδεχθεί τις κατηγορίες.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας είπε ότι η Kaylea «ζούσε σε συνθήκες ακατάλληλες ακόμη και για ζώα» και αναγκαζόταν να πηγαίνει τουαλέτα στο πάτωμα του δωματίου της, πάνω σε ειδικά «μαξιλαράκια» που χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση των κουταβιών, προκειμένου να μη λερώνουν στο σπίτι.

Περιέγραψε χαρακτηριστικά ότι η 16χρονη δεν είχε κόψει τα νύχια της για έξι μήνες πριν από το θάνατό της, ενώ στο σώμα της βρέθηκαν σκουλήκια, γύρω από τους γλουτούς και τα πόδια της. «Η Kaylea έζησε και πέθανε σε αθλιότητα και εξευτελισμό», τόνισε η εισαγγελέας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανίαειδήσεις τώραανθρωποκτονίακινητικά προβλήματαγονείς