Κόσμος|19.01.2023 22:11

Νέο σοκ για την αστυνομία του Λονδίνου: Διώξεις σε βάρος 2 πρώην αστυνομικών για παιδική πορνογραφία!

Newsroom

Δύο αστυνομικοί που υπηρετούσαν στο Λονδίνο βρίσκονται αντιμέτωποι με διώξεις για παιδική πορνογραφία. Πρόκειται για το δεύτερο «χτύπημα» μετά την αποκάλυψη πως αστυνομικός που υπηρετούσε στη μητροπολιτική αστυνομία ήταν κατά συρροή βιαστής.

Για την υπόθεση κατηγορούνται δύο πρώην αστυνομικοί, ηλικίας περίπου 60 ετών σήμερα, οι οποίοι αποχώρησαν από το Σώμα πριν από μια δεκαπενταετία. Ο Τζακ Άντις και ο Τζέρεμι Λάξτον διώκονται για «συνωμοσία με στόχο τον διαμοιρασμό ή την επίδειξη άσεμνων φωτογραφιών παιδιών». Σε βάρος του Λάξτον εκκρεμεί άλλη μία κατηγορία, για λήψη και κατοχή εικόνων παιδικής πορνογραφίας. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ 2018-21. Οι δύο άνδρες θα οδηγηθούν ενώπιον δικαστηρίου στις 9 Φεβρουαρίου.

Επίσης, η αστυνομία ανέφερε ότι ένας 49χρονος αρχιεπιθεωρητής, ο Ρίτσαρντ Γουότκινσον, βρέθηκε νεκρός στις 12 Ιανουαρίου ενώ επρόκειτο να του ασκηθεί δίωξη για σωρεία αδικημάτων, όπως για «ηδονοβλεψία», για λήψη «άσεμνων» φωτογραφιών ενός παιδιού και για «συνωμοσία» με στόχο «τον διαμοιρασμό ή την επίδειξη άσεμνων φωτογραφιών παιδιών». Ο θάνατός του θεωρείται ανεξήγητος αλλά «όχι ύποπτος».

Η υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν προέτρεψε την αστυνομία να «βάλει τάξη» στους κόλπους της και να διώξει τους «διεφθαρμένους αστυνομικούς».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

αστυνομίααστυνομικοίειδήσεις τώραπαιδική πορνογραφία