Κόσμος|11.02.2023 19:00

Σεισμός στην Τουρκία: Δραματική προσπάθεια διάσωσης αθλήτριας από την ΕΜΑΚ στην Αντιόχεια – Ειδοποίησε με μήνυμα

Newsroom

Σε μια δραματική προσπάθεια διάσωσης στην Αντιόχεια της Τουρκίας η οποία ισοπεδώθηκε από το σεισμό, συμμετείχε η ΕΜΑΚ: Κατάφερε να διασώσει μια 24χρονη αθλήτρια, η οποία έστειλε μήνυμα μέσω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το σημείο όπου είναι εγκλωβισμένη.

Μαζί της βρίσκονται και άλλα άτομα, ανέφερε η Μαρία Ζαχαράκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η Μαρία Ζαχαράκη, πατέρας αγοριού που βρίσκεται εγκλωβισμένο μαζί με την αθλήτρια, κάλεσε το τηλέφωνο του παιδιού, με την κλήση να απαντάται.

Σοκαριστικά βίντεο στη δημοσιότητα

Την ίδια ώρα, δεκάδες είναι οι καταγγελίες, σοκαριστικές οι εικόνες με κτίρια να καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι, ωστόσο το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Sabah από την πόλη Χατάι, δείχνει κάτι τρομακτικό: Μία πολυκατοικία, η οποία δεν κατέρρευσε, απλώς έγειρε προς τα… πίσω! Κάτι που δείχνει πως απλώς δεν είχε θεμέλια! «Δεν μπορώ να το πιστέψω, κοίτα εδώ!», ακούγονται να λένε αυτόπτες μάρτυρες.

Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί 12 άτομα που προέρχονται από τον κατασκευαστικό κλάδο. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας επιχειρηματίας από την επαρχία Γκαζιαντέπ και έντεκα άτομα από την επαρχία Σανλιούρφα, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο DHA.

Τα κτίρια που έπεσαν σαν πύργοι από τραπουλόχαρτα προκαλούν οργή

Όσο περνούν οι μέρες και τα θύματα του Εγκέλαδου αυξάνονται οι αντιδράσεις για τα ακίνητα που μετατράπηκαν σε ερείπια μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πληθαίνουν.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση Ερντογάν δέχεται σφοδρή κριτική, καθώς, όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, πέντε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες βρίσκονται στο στόχαστρο, αφού η πλειονότητα των κτιρίων έχουν κατασκευαστεί από αυτές.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

σεισμόςΕΜΑΚσεισμός Τουρκίαειδήσεις τώρα