Κόσμος|13.02.2023 10:37

Παγκόσμιος σάλος με καθηγητή του Γέιλ: Προτείνει μαζική αυτοκτονία και ξεκοίλιασμα ηλικιωμένων

Newsroom

Σάλος έχει προκληθεί από τις δηλώσεις καθηγητή του Πανεπιστημίου του Γέιλ ο οποίος είπε ότι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της ραγδαίας γήρανσης του πληθυσμού της Ιαπωνίας είναι η μαζική αυτοκτονία και το ξεκοίλιασμα.

Ο Γιουσούκε Ναρίτα, επίκουρος καθηγητής οικονομικών στο Γέιλ, υπερασπίστηκε τις απόψεις του και σύμφωνα με τους New York Times δήλωσε: «Αισθάνομαι ότι η μόνη λύση είναι αρκετά ξεκάθαρη. Στο τέλος, δεν είναι η μαζική αυτοκτονία και το μαζικό 'seppuku' των ηλικιωμένων

Το seppuku ήταν το ξεκοίλιασμα σε μία τελετή που επιβαλλόταν στους σαμουράι που είχαν φέρει ατίμωση στον εαυτό τους στην Ιαπωνία του 19ου αιώνα.

Ο Ναρίτα δήλωσε στους New York Times ότι «τον πήραν εκτός πλαισίου», αλλά είπε επίσης ότι η ευθανασία θα μπορούσε να γίνει υποχρεωτική στο μέλλον, τα σχόλιά του όμως προκάλεσαν αντιδράσεις.

Ισχυρίζεται ότι αυτό θα επιτρέψει στις νεότερες γενιές να βρουν το δρόμο τους στις επιχειρήσεις, την πολιτική και άλλες πτυχές της κοινωνίας που η παλαιότερη γενιά αρνείται να αφήσει.

Τα σχόλια του Γιασούκε όχι μόνο εξόργισαν τον κόσμο, αλλά του χάρισαν και κοινό, καθώς έχει πάνω από 569.000 ακόλουθους στο Twitter.

Ο Ναρίτα κλήθηκε να υπερασπιστεί τις απόψεις του νωρίτερα φέτος και το έκανε δείχνοντας σε μία τάξη με φοιτητές ένα απόσπασμα από την ταινία Midsommar του 2019, στην οποία μια αίρεση αναγκάζει ένα ηλικιωμένο μέλος να πηδήξει από έναν γκρεμό.

Τα σχόλιά του έλαβαν νέα δημοσιότητα όταν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα ανακάλυψαν τον Ιανουάριο, με έναν κοινωνιολόγο να τα διακηρύσσει ως «μίσος προς τους ευάλωτους».

Ο Ναρίτα δήλωσε στους Times ότι «ενδιαφερόταν κυρίως για το φαινόμενο στην Ιαπωνία, όπου οι ίδιοι μεγιστάνες συνεχίζουν να κυριαρχούν στον κόσμο της πολιτικής, των παραδοσιακών βιομηχανιών και των μέσων ενημέρωσης/ψυχαγωγίας/δημοσιογραφίας εδώ και πολλά χρόνια».

Ο ίδιος παραδέχεται ότι ο τρόπος με τον οποίο το είπε προοριζόταν ως μεταφορά για το πώς μια παλαιότερη γενιά πρέπει να αποσυρθεί σταδιακά και έκτοτε έχει μαλακώσει τη γλώσσα του.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιαπωνίααυτοκτονίαειδήσεις τώρα