Κόσμος|14.02.2023 16:48

ΗΠΑ: Η Νίκι Χέιλι διεκδικεί το χρίσμα των Ρεπομυπλικανών στις προεδρικές εκλογές 2024 - Αντίπαλός της ο Τραμπ

Newsroom

Η πρώην κυβερνήτρια της Νότιας Καρολίνας Νίκι Χέιλι θα διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ για τις εκλογές του 2024, κόντρα στον Ντόναλντ Τραμπ, που ήταν κάποτε το αφεντικό της, σύμφωνα με βίντεο που έδωσε σήμερα η ίδια στη δημοσιότητα.

«Είμαι υποψήφια για πρόεδρος»

«Είμαι η Νίκι Χέιλι και είμαι υποψήφια για πρόεδρος», λέει στο βίντεο η πρώην πρεσβευτής του Τραμπ στα Ηνωμένα Έθνη.

Στο τρίλεπτο βίντεο, η 51χρονη Χέιλι δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στον Τραμπ, αλλά είπε ότι «είναι καιρός για μια νέα γενιά ηγεσίας να ανακαλύψει εκ νέου τη δημοσιονομική υπευθυνότητα, να ασφαλίσει τα σύνορά μας και να ενισχύσει τη χώρα μας, την υπερηφάνεια και τον σκοπό μας».

Η ομάδα της Χέιλι δήλωσε η υποψήφια πρόεδρος θα εκφωνήσει μια «ομιλία ανακοίνωσης» στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας την Τετάρτη. Στη συνέχεια, αναμένεται να ξεκινήσει την προεκλογική της εκστρατεία συναντώντας ψηφοφόρους στο Νιου Χάμσαϊρ και την Αϊόβα, δύο κρίσιμες πολιτείες.

Όμως, η Χέιλι θα αντιμετωπίσει μια δύσκολη μάχη, προκειμένου να κερδίσει έδαφος ανάμεσα σε πολλούς ανταγωνιστές και σε μια εποχή που ο Τραμπ εξακολουθεί να διαθέτει την υποστήριξη της πλειονότητας της βάσης των ψηφοφόρων του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Μια δημοσκόπηση, που διεξήχθη τον περασμένο μήνα από την North Star Opinion Research, μια εταιρεία δημοσκοπήσεων για τους Ρεπουμπλικάνους, διαπίστωσε ότι σε μια υποθετική ψηφοφορία με 10 υποψήφιους, ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, προηγείται με 39% των ψήφων, ακολουθούμενος από τον Τραμπ με 28%, τον πρώην αντιπρόεδρο Μάικ Πενς με 9%, και την Χέιλι, καθώς και την πρώην βουλευτή, Λιζ Τσένι, με 4% έκαστη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

προεδρικές εκλογέςΝτόναλντ ΤραμπΡεπουμπλικάνοιειδήσεις τώραΗΠΑ