Κόσμος|04.04.2023 20:35

Δολοφονία Ρώσου μπλόγκερ: Το μυστηριώδες παρελθόν της 26χρονης κατηγορούμενης – Προφυλακίστηκε

Newsroom

Ρωσικό δικαστήριο αποφάσισε σήμερα την προφυλάκιση της 26χρονης Ντάρια Τρέποβα μέχρι τις 2 Ιουνίου, που θεωρείται ύποπτη για τη δολοφονία του πολεμικού μπλόγκερ Βλάντλεν Τατάρσκι, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, επικαλούμενο δημοσιογράφο του στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Η νεαρή φαίνεται πως ήταν υπεράνω υποψίας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ρωσικών μέσων ενημέρωσης, η 26χρονη παρέδωσε στον Τατάρσκι ένα αγαλματίδιο το οποίο πιστεύεται ότι περιείχε τα εκρηκτικά που τον σκότωσαν και τραυμάτισαν περισσότερους από 30 ανθρώπους. Αργότερα, σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών, φαίνεται να παραδέχεται ότι έφερε το αγαλματίδιο στην καφετέρια όπου έγινε η έκρηξη.

Ωστόσο, η κατάθεσή της πιθανότατα λήφθηκε υπό πίεση και δεν λέει αν γνώριζε για τα εκρηκτικά.

Ρώσοι αξιωματούχοι λένε ότι η τρομοκρατική ενέργεια, όπως χαρακτηρίζεται τώρα η δολοφονία, σχεδιάστηκε και οργανώθηκε από το έδαφος της Ουκρανίας και ότι η ύποπτη είναι υποστηρικτής του Ιδρύματος κατά της Διαφθοράς (FBK), του οποίου ηγείται ο φυλακισμένος Ρώσος ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

Όμως, φίλοι και συγγενείς λένε ότι ενώ ήταν ακτιβίστρια κατά του πολέμου - φέρεται να είχε συλληφθεί σε μια διαμαρτυρία κατά την έναρξη του πολέμου - οι απόψεις της δεν ήταν ριζοσπαστικές και δεν ήταν ικανή για φόνο.

Ένας γνωστός της δήλωσε στο BBC ότι πήγε σχολείο στην πόλη Πούσκιν έξω από την Αγία Πετρούπολη, προσθέτοντας ότι «δεν φαινόταν να έχει πολιτικές απόψεις τότε».

Άλλες πηγές λένε ότι αργότερα γράφτηκε στο κρατικό πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης, αν και δεν είναι σαφές σε ποια σχολή, και δεν πιστεύεται ότι ολοκλήρωσε τις σπουδές της.

Σύμφωνα με έναν άλλο φίλο, εργαζόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα κατάστημα vintage ρούχων στην πόλη, αλλά εγκατέλειψε τη δουλειά της πριν από ένα μήνα για να μετακομίσει στη Μόσχα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραέκρηξηδολοφονίαΡωσία