Κόσμος|10.04.2023 12:11

Ενόχληση Άγκυρας μετά τον ελλιμενισμό αμερικανικού υποβρυχίου σε λιμάνι της Κύπρου

Μαρία Ζαχαράκη

Ενόχληση απέναντι στις ΗΠΑ για την αγκυροβόληση του επιθετικού υποβρυχίου USS San Juan σε λιμένα της Κύπρου εκφράζει το τουρκικό ΥΠΕΞ, δηλώνοντας ότι αυτά τα βήματα οδηγούν σε αποσταθεροποίηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Υποστηρίζουμε σθεναρά τη δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) σχετικά με την αγκυροβόληση επιθετικού υποβρυχίου των ΗΠΑ σε ένα από τα λιμάνια της Ελληνικής Διοίκησης της Νότιας Κύπρου (ΕΔΝΚ) και τις εξοπλιστικές δραστηριότητες της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης Νότιας Κύπρου.

Όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές μαζί με την ΤΔΒΚ, τα βήματα που κάνουν οι ΗΠΑ εις βάρος της αποσταθεροποίησης των ισορροπιών στο νησί της Κύπρου και της ενθάρρυνσης της ΕΔΝΚ να εξοπλιστεί δεν συμβάλλουν σε καμία περίπτωση στη σταθερότητα της περιοχής και στη δίκαιη, βιώσιμη και διαρκή επίλυση του Κυπριακού.

Καλoύμε για άλλη μια φορά τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν αυτές τις πολιτικές και θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι η χώρα μας θα συνεχίσει να υπερασπίζεται αποφασιστικά τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της ΤΔΒΚ κάτω από όλες τις συνθήκες και προϋποθέσεις, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων της που απορρέουν από το καθεστώς του εγγυητή».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΗΠΑΤουρκίαυπουργείο Εξωτερικώνυποβρύχιο