Κόσμος|26.04.2023 14:27

Τουρκικά ΜΜΕ: Πανικός στην Ελλάδα από το σποτ του AKP

Μαρία Ζαχαράκη

Ο τουρκικός τύπος μιλά σήμερα για πανικό των Ελλήνων από το χάρτη στο βίντεο του ΑΚΡ και χλευάζει την αντίδραση των ελληνικών ΜΜΕ, ενώ αντιλαμβάνεται με λάθος τρόπο την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις Τσαβούσογλου περί αμφισβήτησης κυριαρχίας.

Με τίτλο «Πανικός για τη ‘Γαλάζια Πατρίδα’ στην Ελλάδα: Το βίντεο του AKP για την 23 Απριλίου φόβισε» δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της φιλοκυβερνητικής κυκλοφορίας Τουρκιγέ ρεπορτάζ, το οποίο αναφέρει ότι:

«Το βίντεο του ΑΚP για την 23η Απριλίου απασχόλησε τον ελληνικό Τύπο. Στην ανακοίνωση από την Αθήνα όμως αναφέρεται ότι δεν θα επιτραπεί το θέμα να μετατραπεί σε δημόσιο διάλογο.

Οι σχέσεις με την Ελλάδα άρχισαν να βελτιώνονται μετά τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου και οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών πραγματοποίησαν αμοιβαίες επισκέψεις. Ενώ το θετικό κλίμα συνεχιζόταν, το βίντεο του ΑΚP για την 23η Απριλίου ενόχλησε τα ελληνικά ΜΜΕ».

Η εφημερίδα επέστησε την προσοχή στη λεπτομέρεια του χάρτη της Τουρκίας στο βίντεο του AKP για την 23η Απριλίου και ανέφερε ότι «τα νησιά Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως και η ‘Δυτική Θράκη’ βρίσκονται κάτω από την Τουρκική ημισέληνο».

Η Αθήνα απέτρεψε την κρίση 

«Μετά τα πλάνα», συνεχίζει η εφημερίδα, «η Αθήνα έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα λέγοντας ότι η πολιτική στην Τουρκία δεν θα μετατραπεί σε διάλογο μεταξύ των δύο χωρών.

Ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ Γιώργος Αρναούτης, δήλωσε σχετικά:

Οι θέσεις μας είναι γνωστές. Δεν θα επιτρέψουμε οι εσωτερικές πολιτικές προστριβές στην Τουρκία να μετατραπούν σε δημόσιο διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».

Ακσάμ 

Φόβος για τη «Γαλάζια Πατρίδα» στην Ελλάδα: Πανικό προκάλεσε η λεπτομέρεια στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το AKP.

Δείτε εδώ το δημοσίευμα. 

Σαμπάχ

Νούμερο ένα στην ατζέντα της Ελλάδας, αυτή η λεπτομέρεια στον χάρτη...

Δείτε εδώ το δημοσίευμα.

Σταρ

Πανικός «Γαλάζιας Πατρίδας» στην Αθήνα! Η λεπτομέρεια στο βίντεο του AKP που τρόμαξε.

Δείτε εδώ το δημοσίευμα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΓαλάζια Πατρίδα